НОВИНИ

Виктория Томова не успя да премине квалификациите в Маями

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
07:59, 21.03.2023
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
Виктория Томова
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Виктория Томова не успя да преодолее квалификациите на тенис турнира в Маями с награден фонд от 8,8 милиона щатски долара. Българката вчера записа първата си победа изобщо във Флорида, но във втория решителен кръг за влизане в основната схема тя отстъпи на Виктория Голубич с 2:6 3:6.

Първата ни ракета не намери сили да се противопостави в почти нито един момент от срещата на швейцарката. В първия сет Томова се оказа догонваща с два пробива. Впоследствие се разписа в резултата и скоро след това се добра до възможност да върне един от брейковете си изоставане, но 116-та в света не позволи това да се случи и затвори сета със спечелен на нула гейм.

Във втората част Голубич с лекота взе аванс от 3:1. Българката показа известна борбеност в последвалите минути и изравни резултата, но след това не спечели нито гейм повече и така приключи със загуба опита си да влезе в основната схема на турнира в Маями.

За топракетата ни остава надеждата, че ще може да се включи в основната схема като "щастлива губеща" тъй като е осма поставена в квалификациите и има отлични шансове да попадне в същинското състезание, ако някоя тенисистка реши да се откаже от участие в последния възможен момент.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва турнирът за Купата на България по баскетбол
Започва турнирът за Купата на България по баскетбол
Между 175 000 и 215 000 българи се очаква да гласуват в чужбина
Между 175 000 и 215 000 българи се очаква да гласуват в чужбина