НОВИНИ

Виктория Томова осъществи обрат срещу Ализе Корне на старта в Страсбург

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:14, 22.05.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
виктория томова осъществи обрат ализе корне старта страсбург
Слушай новината

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова започна с успех участието си в турнира от сериите WTA 250 във френския град в Страсбург, след като в мача си от първия кръг осъществи обрат срещу представителката на домакините Ализе Корне.

Томова надигра бившата №11 в света с 3:6, 6:4, 7:5 в двубой, който продължи повече от три часа и така записа своя втори успех в срещите си с Корне.

В първия сет двете си размениха по един пробив в откриващите геймове преди французойката отново да вземе аванс при 4:2, който тя съхрани, за да затвори първата част с 6:3.

Втората част започна по идентичен начин, но този път Томова беше тази, която поведе с 4:2 и в деветия гейм получи право да сервира за сета. Българката не успя да се справи с тази задача, допускайки връщане на пробив, но още в следващия гейм първата ни ракета отново взе подаването на Корне, слагайки точка на спора в сета.

Решителната трета част пък бе белязана от общо седем пробива, но за щастие, четири от тях бяха на сметката на Вики Томова, което ѝ позволи да стигне до крайния успех след 7:5 в своя полза и така да запише първа победа в основна схема на турнир от WTA след пауза от две месеца.

В спор за място на четвъртфиналите в Страсбург българката ще се изправи срещу поставената под №7 в турнира Лоурън Дейвис от САЩ, която в първия кръг надигра френската квалификантка Сара Илиев със 7:5, 6:0.

До този момент Виктория Томова и Дейвис са се срещали три пъти, а американката води с 2-1 успеха. През тази година пък двете вече си размениха по една победа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шишков: Ако не бяхме издали разрешение за строеж на АМ "Струма", щяхме да се върнем 3-4 години назад
Шишков: Ако не бяхме издали разрешение за строеж на АМ "Струма", щяхме да се върнем 3-4 години назад
Тошко Йорданов: Твърда опозиция сме на управление на ГЕРБ и ПП-ДБ
Тошко Йорданов: Твърда опозиция сме на управление на ГЕРБ и ПП-ДБ