НОВИНИ

Виктория Томова: В тениса няма за какво да съжаляваш

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:26, 16.03.2022
Чете се за: 05:07 мин.
Спорт
виктория томова ализе корне старта australian open
Слушай новината

Ракета №1 на България при дамите Виктория Томова даде интервю за сайта на федерацията по тенис, в което коментира представянето си от началото на сезона, колко е близо до влизане в топ 100 и какво ѝ предстои оттук нататък през годината.

27-годишната софиянка сподели, че е останала радостна от представянето си в последните два турнира, сред които беше и този в Индиън Уелс, където тя до тази година нямаше победа, а сега премина през квалификациите на надпреварата и заслужи мястото си в основната схема.

"Като цяло съм доволна от последните два турнира. Изиграх доста мачове срещу добри противнички. Доволна съм от себе си. Разбира се, винаги може по-добре. На Индиън Уелс за първи път от четири опита успях да спечеля мач. Три пъти преди това имах много лош късмет със здравето там. Радвам се, че счупих каръка. В първия кръг играх с контузия от Монтерей. Общо взето, беше ми паднало нивото на сервиса поради контузията. Мисля, че това до някаква степен ми попречи. Резултатът беше близък. В дадени моменти, ако си взимах по-лесно сервис геймовете, щеше да е по-добре за мен. Така се случиха нещата", сподели Томова.

Световната №104 се върна и към надпреварата в Монтерей, където във втория кръг отстъпи в много оспорван двубой на бившата №3 Елина Свитолина.

"Бях играла със Свитолина и преди това на "Фед Къп" през 2020 година и загубих със 7:6, 6:4, мисля. Доста близък резултат. Но все пак тя има доста опит на по-високо ниво. Била е номер 3 в света, измъкна се добре от ситуацията, когато водех с 2:0 в третия сет. Но това е добър опит за мен, да се поуча от грешките си и следващия път да знам как да реагирам в дадената ситуация", заяви българската тенисистка.

Томова коментира и началото на сезона си в Австралия, когато тя успешно премина през пресявките на Australian Open и за втори път игра в основната схема в "Мелбърн Парк".

"Честно казано, съм доволна от представянето ми в Австралия. Все пак е доста трудно да се преминат 3 кръга в квалификациите. На повечето турнири, ако спечелиш 5 мача, печелиш турнира, ако си в основната схема. Доволна съм как стартира за мен сезонът тази година. Като цяла съм доволна от самата игра, гледам да не се фокусирам толкова много върху резултатите. Опитвам се да подобрявам дадени аспекти от играта си", каза Томова.

Първата ракета на България коментира и колко близо според самата нея се намира до дебют в топ 100 на световната ранглиста.

"Колкото съм близо до Топ 100, толкова съм и далеч. Трябва да следвам малки стъпки за мен и просто да подобрявам дадени неща от играта си. Няма как да не се получат нещата, ако следвам това, което искам да подобрявам", сподели състезателката.

Накрая Виктория Томова разкри и какво я очаква оттук нататък през 2022 година, разкривайки, че за момента планира да участва и на турнира "Били Джийн Къп" за България през април.

"Реших да пропусна Маями и да започна сезона на клей. Искам да играя в Европа, защото бях 4 седмици по турнири в Мексико и Америка. Затова исках да се върна и да почина няколко дни и да започна подготовката си на червено. Засега сме говорили, че ще участвам на "Били Джийн Къп". Ще видим как ще се развият следващите турнири. Гледам напред. Не бих казала, че съжалявам за нещо от началото на сезона. В тениса няма за какво да съжаляваш, гледаш следващия мач. Ако се фокусираш върху лошите моменти, това само може да ти повлияе да се представяш зле в следващите мачове", завърши Вики Томова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва захлаждане с валежи от дъжд и сняг
Започва захлаждане с валежи от дъжд и сняг
Скандал в парламента заради избора на управител на БНБ
Скандал в парламента заради избора на управител на БНБ