НОВИНИ

Виктория Томова започва срещу Ана-Лена Фридзам в Богота

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:52, 04.04.2021
Чете се за: 00:39 мин.
Тенис

Вики Томова ще играе срещу Ана-Лена Фридзам в първия кръг на турнира от сериите WTA 250 турнира в Богота, с който се слага начало на сезона на клей.

25-годишната софиянка е една от последните, които попаднаха в основната схема, но за щастие жребият за първия кръг бе благосклонен към нея, тъй като Томова ще играе срещу Фридзам, която е само с 20 места пред българката в класацията на WTA.

Германката също така се намира в серия от пет поредни загуби като от началото на сезона, като единствените ѝ два успеха са на ниво ITF.

Томова също е в търсене на първата си победа в основна схема на WTA тура през 2021 година след загубите от Елизе Мертенс и Ксиню Уанг в Дубай и Санкт Петербург.

Това ще бъде първа среща между двете тенисистки, а във втори кръг победителката ще играе срещу осмата в схемата Яфан Уанг или колумбийката Емилиана Аранго.

Най-високо поставена в тази четвърт е Аранча Рус, а сред останалите участнички в турнира са Сайсай Жанг, Сара Сорибес Тормо, Клара Таусон, Тамара Зиданшек, Жасмин Паолини и Тереза Мартинцова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кори Гоф ще бъде първата съперничка на Цветана Пиронкова в Чарлстън
Кори Гоф ще бъде първата съперничка на Цветана Пиронкова в Чарлстън
Мая Манолова даде своя глас
Мая Манолова даде своя глас