НОВИНИ

Вили Вуцов застана начело на Янтра Габрово

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:32, 24.04.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
велислав вуцов новият треньор втородивизионния крумовград
Слушай новината

Велислав Вуцов беше назначен на поста старши треньор на Янтра Габрово до края на сезона във Втора професионална лига, потвърдиха от клуба.

Опитният специалист беше официално назначен днес и следобед проведе първото си тренировъчно занимание със състава, който към този момент заема 14-о място в подреждането на второто ниво в българския футбол и се бори за оцеляването си.

За Вуцов това ще бъде втори престой начело на Янтра, след като през сезон 2001/02 той вкарва тима в "Б" Група, а освен това печели и Купата на Аматьорската лига след победа на финала срещу Родопа Смолян, което и до днес си остава единствената турнирна купа за отбора.

"Аз на Габрово не гледам като на всеки друг град. Фамилията ми е от тук, на този стадион е обликът на баща ми. Аз имам сантименти и нямам право на ези-тура, дошъл съм да свършим работа. Ситуацията е много трудна, отборът е в лошо точково и игрово състояние, но ако беше различна, най-вероятно нямаше да ме поканят. Свикнал съм да водя горещите кестени от огъня и не ме е страх. Иска се първо да се спасим, а по-нататък ще мислим върху всичко останало. Искам да накарам привържениците да се усмихнат. Да подкрепят отбора, до вярват в отбора и да се вдигаме заедно. От нас зависи да ги караме да си тръгват от стадиона щастливи, а от тях - да идват и да ни подкрепят", заяви наставникът пред официалния сайт на габровци.

Велислав Вуцов е и кръвно свързан с Габрово, тъй като неговият легендарен баща Иван Вуцов е роден именно в Габрово.

В треньорската си кариера досега пък Вили Вуцов е водил още отборите на Левски, Славия, Ботев Пловдив, Черно море, Спартак Варна, Спартак Плевен, Марек, Калиакра и Царско село, а за последно 55-годишният специалист беше начело на един от лидерите във Втора лига - Крумовград.

По ирония на съдбата именно срещу тима от южния град ще бъде повторния дебют на Вуцов като старши треньор на Янтра Габрово тази събота.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Писмо с неизвестно вещество е получено във френското посолство в Москва
Писмо с неизвестно вещество е получено във френското посолство в Москва
Тотнъм освободи временния си наставник Кристиан Стелини
Тотнъм освободи временния си наставник Кристиан Стелини