НОВИНИ

Виляреал и Севиля поделиха точките след късна драма на "Естадио де ла Серамика"

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:14, 08.05.2022
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
виляреал севиля поделиха точките късна драма естадио серамика
Снимка: Туитър
Слушай новината

Отборите на Виляреал и Севиля завършиха 1:1 в среща от 35-ия кръг на испанската Ла Лига, която се игра на "Естадио де ла Серамика".

Любопитното в двубоя е, че и двете попадения паднаха в самия край на срещата, като "Жълтата подводница" поведе в 86-та минута чрез Джовани Ло Селсо, но гостите от Севиля изравниха в петата минута от добавеното време чрез Жул Кунде.

Преди това футболистите на Унай Емери бяха много близо до това да открият резултата в 54-ата минута, когато Кунде си отбеляза автогол с глава след центриране на Чуквуезе. За негово щастие обаче системата ВАР се намеси, за да подскаже на главния арбитър, че Булайе Диа, към когото беше насочено подаването, е бил в положение на засада и по този начин голът беше отменен.

Всичко обаче беше напълно изрядно в 86-ата минута, когато лошо изчистена топка от отбрана на гостите стигна до Ло Селсо, който не се поколеба да стреля от движение и с малко късмет кълбото влетя в мрежата на севилци за 1:0.

Андалусийци все пак намериха сили да отговорят и в 95-ата минута Жул Кунде донесе точката за своя тим след разбъркване в наказателното поле на домакините.

По този начин момчетата на Юлен Лопетеги вече са на само една победа от гарантирано място в топ 4 в края на сезона, докато Виляреал продължава оспорваната борба за място в Европа с тима на Атлетик (Билбао). Три кръга преди края "Жълтата подводница" има точка аванс пред "баските".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съмнения за първи случай на опасния хепатит при децата у нас
Съмнения за първи случай на опасния хепатит при децата у нас
Иван Иванов: Без съмнение се очаква увеличение на цената на тока
Иван Иванов: Без съмнение се очаква увеличение на цената на тока