НОВИНИ

Виляреал шокира Реал Мадрид и се доближи до топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:26, 07.01.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
виляреал шокира реал мадрид доближи топ
Слушай новината

Отборът на Виляреал започна по възможно най-добрия начин календарната 2023 година, след като спечели с 2:1 домакинството си на шампиона Реал Мадрид.

Футболистите на "Жълтата подводница" изиграха много силен двубой, като можеха да поведат още през първата част, но удар на Йереми Пино бе отразен от Тибо Куртоа, а малко по-късно изстрел на Алекс Баена премина на сантиметри над напречната греда.

Все пак по-добрата игра на Виляреал даде резултат в началото на втората част, когато отново Йереми Пино стреля, Куртоа леко отклони топката, но на нейния път се оказа Едуар Менди и след рикошет в неговото тяло кълбото влетя в мрежата на гостите.

Отговорът на Реал Мадрид не закъсня и в 57-ата минута Карим Бензема се оказа на отлична позиция, но ударът му отразен с тяло от футболист на Виляреал. Впоследствие обаче системата ВАР се намеси, за да установи, че малко по-рано в хода на атаката играч на домакините е играл с ръка в наказателното поле и така "Кралския клуб" получи право да изпълни дузпа.

Зад топката, разбира се, застана Бензема и не сбърка, възстановявайки паритета на "Естадио де ла Серамика" след точно час игра.

Радостта на гостите обаче не трая дълго, тъй като броени секунди по-късно на свой ред Виляреал получиха право да изпълнят 11-метров наказателен удар след игра с ръка на Давид Алаба. Жерар Морено се нагърби с отговорността да стреля от бялата точка и беше точен, носейки победата на своя тим.

Успехът изкачи футболистите на Кике Сетиен на петата позиция с актив от 27 точки, колкото има и четвъртият Атлетико Мадрид, но "дюшекчиите" са с мач по-малко. В същото време загубата остави Реал Мадрид с 38 пункта, което дава шанс на Барселона еднолично да излезе на върха в Ла Лига, ако в утрешния ден надвие Атлетико Мадрид в дербито на 16-ия кръг в испанското първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
6-годишно дете простреля умишлено учителката си в САЩ
6-годишно дете простреля умишлено учителката си в САЩ
Георги Първанов: Президентска република у нас е непостижима
Георги Първанов: Президентска република у нас е непостижима