НОВИНИ

Виолета Комитова: Ако някой от моите служители е сгрешил, няма да се поколебая да се разделя с тях

bnt avatar logo
от БНТ
09:04, 23.11.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Ако някой от моите служители е сгрешил, няма да се поколебая да се разделя с тях, каза в "Денят започва" по БНТ министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова по повод тежкия пътен инцидент на АМ "Струма".

В отговор на поисканите от експерти по пътна безопасност оставки в Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ДАИ) и Агенция "Пътна инфраструктура", регионалният министър каза:

"Аз не мога от едно гледане на една тежка катастрофа по телевизията да взема крайни решения".

Тя допълни, че ще направи проверка по случая, след което ще съобщи резултатите за състоянието на пътя. Министърът уточни още, че е разбрала за трагедията от медиите.

Комитова подчерта, че медиите винаги отнасят своите въпроси по пътната безопасност към Министерството на регионалното развитие и благоустройство и Агенция "Пътна инфраструктура", а не към Държавната агенция по пътна безопасност, която би трябвало да обобщава всичките тези резултати и да информира обществото и съответните служби.

"Пътната безопасност е сбор от няколко неща - пътна инфраструктура, за която отговаря АПИ, съответно МРРБ, имаме автомобилен парк, имаме също така и водачи. Затова в държавата е създадена специална "Държавна агенция по пътна безопасност", която трябва да обединява всички тези елементи, да ги анализира и да сигнализира към съответните три елемента, които присъстват в т.нар. понятие пътна безопасност", каза Виолета Комитова.

ПОДРОБНОСТИ ЗА ТЕЖКИЯ ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ НА АМ "СТРУМА" ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Експерти: Този участък от АМ "Струма" е изключително опасен
Експерти: Този участък от АМ "Струма" е изключително опасен
Външният министър на РСМ: 10 деца са загинали при катастрофата
Външният министър на РСМ: 10 деца са загинали при катастрофата