НОВИНИ

"Витоша ски" ще обжалва заповедта за ремонт на Княжевския лифт

витоша ски обжалва заповедта ремонт княжевския лифт
bnt avatar logo
от БНТ
13:42, 26.04.2022
Чете се за: 02:00 мин.
У нас
Слушай новината

За пореден път е издадена заповед за ремонт на старото съоръжение - лифт "Княжево - Копитото", която е незаконна и "Витоша ски" ще я обжалва пред българския съд. Това става ясно в позиция на компанията, изпратена до медиите.

Според "Витоша ски" тезата, че компанията може, но не иска да извършим подмяната на съоръженията, е несъстоятелна.

"Столична община въз основа на извършена от нея експертна оценка стигна до нашия извод - Кабинкова въжена линия "Княжево - Копитото" не може да бъде ремонтирана, за да заработи. Тя трябва да бъде изградена отново с нови лифтови станции, нови фундаменти и нови стълбове. Това за пореден път доказва нашата теза, че не може да върнем към живот морално остарели и амортизирани съоръжения, защото първо те няма да бъдат безопасни за хората и второ никой не иска да ползва архаична техника, съобщават в позиция до медиите от "Витоша ски" АД.

Ние не един път заявяваме нашата готовност да започнем веднага подмяната на остарелите съоръжения, стига да имаме законовата възможност за това. На всички вече е ясно, че действащият Закон за горите създава тази невъзможност.

Призоваваме кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет ясно и точно да формулираме законовите пречки и съвместно да апелираме към законодателната власт за спешни промени, за да можем да имаме лесен, модерен и безопасен транспортен достъп до най-обичаната от столичани планина Витоша", се казва още в позицията на "Витоша ски".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 209 000 украинци са влезли в България, близо 80% от тях са използвали границата ни с Румъния
Над 209 000 украинци са влезли в България, близо 80% от тях са използвали границата ни с Румъния
Петков поздрави Макрон и му пожела решителност и устрем
Петков поздрави Макрон и му пожела решителност и устрем