НОВИНИ

ВК Левски София е новият носител на Суперкупата на България след уникална драма срещу Хебър

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:17, 15.10.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
левски софия новият носител суперкупата българия уникална драма хебър
Слушай новината

Отборът на Левски София триумфира за първи път в историята си със Суперкупата на България по волейбол след драматичен успех във финала на надпреварата срещу Хебър Пазараджик с 3:2 (30:28, 25:22, 17:25, 23:25, 15:13).

В зала "Младост" в Бургас тимът, воден от Николай Желязков, изигра много силен двубой срещу "тигрите" и на практика ги детронира като носители на Суперкупата, като освен това "сините" станаха едва третият състав с трофей от това състезание след Хебър и Нефтохимик 2010 Бургас.

За Левски този триумф сложи край и на 9-годишното чакане на отбора за трофей, като за последно столичани ликуваха с Купата на България през 2014-а година.

Тази вечер в Бургас финалът предложи много равностойна битка още от първия гейм, в който "сините" пропиляха аванс от 16:11, но в края показаха по-здрави нерви и измъкнаха частта след 30:28.

Във втората част младите волейболисти на столичани отново показаха повече хладнокръвие в сравнение с по-опитните си съперници и след 25:22 удвоиха своя аванс в резултата.

Играчите на Хебър реагираха в третия гейм, който премина изцяло под диктовката на "тигрите" и след 25:17 в тяхна полза те намалиха пасива си, а в четвъртата част момчетата на Алберто Джулиани наваксаха пасив от 11:16, за да вкарат срещата в тайбрек.

В решителния пети гейм драма отново не липсваше, като Левски използваше своя силен сервис, за да си осигурят аванс в точките, но в края на волейболистите от Пазараджик съумяха да стигнат до равенство при 13:13. Последваха обаче блокада на Майкон Морейра срещу Джулио Саби и ас на Владимир Гърков, които сложиха точка на спора в срещата и донесоха първа Суперкупа на България във витрината на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хиляди почетоха паметта на убит от бивш възпитаник френски учител
Хиляди почетоха паметта на убит от бивш възпитаник френски учител
БУБА Баскетбол U15 завърши с победа участието си на Европейската младежка лига в Истанбул
БУБА Баскетбол U15 завърши с победа участието си на Европейската младежка лига в Истанбул