НОВИНИ

Владимир Манчев: Доволен съм от това, което взехме като качество и дълбочина в състава

Владимир Манчев, Хебър
Снимка: ПФК Хебър
bnt avatar logo
от БНТ
12:23, 19.01.2023
Чете се за: 03:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Хебър Владимир Манчев сподели първите си впечатления от стартиралия в понеделник 15-дневен лагер в Алания, Турция.

Наставникът на пазарджиклии е доволен от условията, при които тренират възпитаниците му.

"Доволни сме от условията, които ни предоставят домакините. Хотелът е много добър, терените са страхотни и реално всичко, което ни е необходимо, го имаме на разположение. Хубавото време също е в наша полза, защото ни позволява да работим пълноценно и да изпълняваме до момента всички задачи, които стоят пред нас за този лагер", сподели той пред клубната медия.

Той хвърли поглед и към целите на режима в Алания.

"Този лагер е много важен за нас в няколко аспекта. Първо, ние ще трябва да избистрим игровата физиономия на отбора. При нас почти половината отбор е нов, защото дотук привлякохме осем нови състезатели и ще използваме тези две седмици, в които ще бъдем заедно за да напаснем характерите в колектива, а и като взаимоотношения в отбора. Новите играчи пък ще запозная изискванията – моите и на колегите от щаба и най-вече да бъдем заедно, за да се опознаем и да направим освен добър отбор в игрови план, така и хубав колектив, който да ни носи успехи", допълни той.

Владимир Манчев подчерта, че всички нови попълнения са лично селектирани от него.

"Няма играч, който да е привлечен без моето одобрение. През зимата по-трудно се привличат качествени футболисти по чисто обективни причини. Ние успяхме да вземем добри футболисти, за което съм благодарен на ръководството. Разбира се, имаше и такива, които не успяхме да вземем по една или друга причина, но на този етап съм доволен от това, което взехме като качество и дълбочина в състава. Може да привлечем още един състезател в халфовата линия, ако се появи добра възможност за входящ трансфер", добави той.

Той коментира и темата за стартиращите от утре контроли на хебърци.

"Трудно ще бъде абсолютно всички да получат равен брой минути в предстоящите проверки, макар че това е първото ми желание. Нямаме в момента пълна група от 20 полеви играчи, тъй като са налице някои контузии и затова на някои ще се наложи да играят малко повече, докато отшумят травмите. Надявам се от следващата седмица да разполагам с целия наличен състав от общо 23 играчи", завърши той.

Утре от 15:00 часа местно време Хебър излиза срещу 14-кратния шампион на Полша Висла (Краков) в първата си проверка от лагера в Алания, Двубоят ще се играе в Белек, регион Анталия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаквайте "В кадър": "Където дишат страх" - филм за изоставените българи, които опасват къщите си с вериги
Очаквайте "В кадър": "Където дишат страх" - филм за изоставените българи, които опасват къщите си с вериги
При бурята в София: На Симеоновско шосе падна топола, в двора на училище се откъснаха антени
При бурята в София: На Симеоновско шосе падна топола, в двора на училище се откъснаха антени