НОВИНИ

Волейболът у нас отбеляза 100-годишнината си

волейболът нас отбеляза 100 годишнината
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
22:25, 17.10.2022
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Легенди и деятели, оставили със златни букви имената си в историята на българския волейбол, присъстваха на галавечерта, на която беше отбелязана 100-годишнината на един от най-успешните и обичани отборни спортове у нас.

Сред специалните гости на събитието беше и държавният глава Румен Радев, а сред присъстващите бяха още служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева, както и председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова.

Специално за 100-годишнината на волейбола в България у нас пристигнаха и президентът на международната федерация (FIVB) д-р Ари Граса, както и президентът на европейската конфедерация (CEV) Александър Боричич.

Официалната галавечер "100 години волейбол в България" бе официално открита от президента на БФ Волейбол Любомир Ганев, който обеща да работи, за да върне мъжкия и женския национален отбор на страната ни в топ 10 в света.

„Чест и привилегия е, че точно по моето време се честват тези 100 години. Със сигурност ни предстои по-хубавото столетие. Ще дадем възможност на всички наши спортисти, треньори и техните щабове в националните отбори да работят така, както искат. Ще направим така, че да върнем националните отбори и при мъжете, и при жените в топ 10 на света, където им е мястото", каза Ганев.

По време на церемонията всички именити наши волейболисти от миналото получиха поздравителни плакети, а сред тях бе и Димитър Каров, който застана и пред камерата на БНТ.

Снимки: БГНЕС

Трябва да бъдем горди, че мъжкият волейбол през 50-те години на 20-и век играха със СССР, а този мач стана причина Международният олимпийски комитет (МОК) да вкара волейбола в олимпийската програма.

Автор: Бюлент Мюмюнов

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шолц удължи живота на останалите ядрени централи в Германия
Шолц удължи живота на останалите ядрени централи в Германия
Лудогорец се развихри след почивката и вкара четири на Берое
Лудогорец се развихри след почивката и вкара четири на Берое