НОВИНИ

Волейболистките на България спечелиха приза за отбор на месеца

волейболистките българия спечелиха приза отбор месеца
bnt avatar logo
от БНТ
14:35, 14.07.2021
Чете се за: 03:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Националният отбор на България по волейбол за жени и треньорът Иван Петков бяха избрани за №1 на месец юни в анкетата на Пресклуб "България".

Те спечелиха Европейската златна лига в Русе. Представителки на отбора бяха капитанът Елица Василева, Лора Китипова и Нася Димитрова. За 13-и път националките получават тази награда от 2001 година насам. Първото отличие дойде след спечелването на бронзовите медали на европейското първенство. Иван Петков пък получи приза за четвърти път – два пъти като треньор на Марица и два пъти като национален селекционер.

"От името на отбора благодарим за доверието и оценката за нас. Няколко пъти казах, че в тима сме много амбицирани за европейското първенство. Имаме нагласа и мечти. Надявам се да се подготвим по най-добрия начин. Усеща се от първия ден емоцията и настроението. По никакъв начин не подценявам участието ни в Европейската златна лига. Тя беше начин да се подготвим за европейското. Да подредим отбора. Федерацията ни постави задача да спечелим турнира в Русе. За европейското нещата са ясни – трябва да направим запомнящо се представяне. Мисля винаги за първия мач. След това за следващия. Така нещата ще се подредят. На европейско първенство всеки ще дойде с най-добрите си състезатели. Всеки мач и всеки гейм е важен за световната ранглиста. Не е вече въпрос само за престиж. Искам да благодаря на федерацията за прекрасните условия, които ни осигурява. Подготовката ни протича по възможно най-добрия начин", сподели националният селекционер Иван Петков.

"Трябва да сме доволни от играта си и да направим максимално представяне – добави Василева. – Ако покажем възможностите си, ще имаме успех. Не искам да правя прогнози за европейското. Дано имаме силата и късмета във всеки мач. Имахме достатъчно време за почивка. През нея всеки успя да се излекува от леки травми, които имаше. Мисля, че всички сме здрави. Разбира се, има някои дребни оплаквания, но това е нормално", заяви капитанът Елица Василева.

„Надявам се да сме здрави. Искам във всеки мач да дадем най-доброто от себе си. Да зарадваме публиката. Вярвам, че залата ще е пълна“, изрази надежда Нася Димитрова.

"Най-важното е, че целият отбор е много мотивиран.Подготвяме се по най-добрия начин за предстоящите мачове. Здрави ли сме, всичко ще си дойде на мястото", добави Лора Китипова.

Петков обяви, че предстоят два приятелски мача с Украйна следващата седмица. След това предстоят още по 2 срещи с Румъния и Полша непосредствено преди турнира. Всички двубои ще бъдат в Пловдив.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жена в критично състояние е открита на жп релсите край ТЕЦ Бобов дол
Жена в критично състояние е открита на жп релсите край ТЕЦ Бобов дол
Задържаха българка за телефонна измама в Гърция
Задържаха българка за телефонна измама в Гърция