НОВИНИ

Волейболистките на Левски отстъпиха с 0:3 на Динамо Загреб в първия дуел между двата тима от Challenge Cup

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:54, 08.11.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
волейболистките левски отстъпиха динамо загреб първия дуел двата тима challenge cup
Снимка: startphoto.bg
Слушай новината

Женският волейболен отбор на Левски София започна с поражение участието си в евротурнирите през настоящия сезон, губейки с 0:3 (20:25, 19:25, 21:25) гейма у дома от хърватския Динамо Загреб в първи дуел между двата тима от 1/16-финалите на турнира Challenge Cup.

Гостуващият тим беше този, който имаше превъзходството в хода на цялата среща и закономерно стигна до чиста победа, въпреки че "сините" имаха своите шансове в първия и третия гейм.

Мачът започна трудно за волейболистките на Петър Шопов, които в откриващата част изостанаха с 5:9, но впоследствие успяха да се върнат в битката, стигайки до 18:18. Последва обаче серия от 7:2 точки в полза на хърватките, с която те сложиха и точка на спора в сета след 25:20 в своя полза.

Във втората играта отново бе равностойна до 10:10, но след това момичетата на Игор Шимунчич взеха инициативата и въпреки опитите на домакините да се задържат в резултата, геймът отиде в актива на Динамо Загреб след 25:19.

Третата част бе и най-позитивната за състава на Левски, който имаше предимство до средата на сета, а малко по-късно се стигна и до 21:21, но, за съжаление, гостенките спечелиха всяка една от следващите четири точки, за да затворят мача след малко по-малко от 90 минути игра в зала "Левски София".

По този начин волейболистките на Динамо Загреб направиха огромна крачка към място в 1/8-финалите на Challenge Cup, като загубата тази вечер задължава българският отбор да търси победа с 3:0 или 3:1 гейма в ответния мач в Хърватия, за да стигне до "златен гейм". Реваншът е следващия четвъртък (16 ноември).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зеленски: Бежанците в страните от НАТО ще са десетки милиони, ако Русия победи Украйна
Зеленски: Бежанците в страните от НАТО ще са десетки милиони, ако Русия победи Украйна
Станаха ясни първите петима тенисисти, които ще играят на Финалите "Следваща генерация"
Станаха ясни първите петима тенисисти, които ще играят на Финалите "Следваща генерация"