НОВИНИ

Време е за четвъртфинали в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:43, 11.04.2023
Чете се за: 04:07 мин.
Спорт
шампионската лига завръща прогнози финалите част
Слушай новината

Шампионската лига навлиза в решителната си фаза, като само осем отбора останаха в битката за най-престижния европейски клубен трофей, а тази вечер предстои да бъде даден старт на четвъртфиналите.

Манчестър Сити - Байерн Мюнхен

Несъмнено един от най-атрактивните мачове от този етап се очертава сблъсъкът между Манчестър Сити и Байерн Мюнхен, в който първият дуел е днес на Острова от 22.00 часа българско време.

През последните няколко сезона "гражданите" на Пеп Гуардиола неизменно са слагани сред фаворитите в турнира, като и отборът не крие амбициите си за първи триумф в Шампионската лига, след като вече е спечелил всичко възможно на голямата сцена.

Шампионите на Висшата лига обаче така и не могат да намерят правилната рецепта за триумф в Европа, след като през 2021-а година загубиха от Челси на финала в Порто, а през миналата допуснаха сензационен обрат срещу Реал Мадрид в полуфиналите.

От другата страна пък тази вечер ще бъде Байерн Мюнхен, който определено се намира в интересен период след идването на Томас Тухел. Германският специалист замени начело на "баварците" своя млад сънародник Юлиан Нагелсман заради трудностите на тима най-вече в Бундеслигата.

На европейската сцена обаче Байерн беше безгрешен при Нагелсман, като спечели всичките си осем мача до момента през кампанията, а в осминафиналите се справи безапелационно със състава на ПСЖ.

Безспорно погледите ще бъдат насочени и към треньорския дуел Гуардиола - Тухел, в който до този момент испанецът води с 6-3 победи, но и трите успеха на немския специалист дойдоха при престоя му начело на Челси, включително и на финала на Шампионската лига преди два сезона.

Интер - Бенфика

В другия четвъртфинал днес пък един срещу друг се изправят отборите на Бенфика и Интер в повторение на финала за КЕШ от сезон 1964/65, когато италианците печелят с 1:0 на "Сан Сиро".

Повече от половин век по-късно обаче ситуацията е коренно различна, като "нерадзурите" са в серия от шест поредни мача без победа във всички турнири, а нов провал може да "коства главата" и на техния наставник Симоне Индзаги.

Междувременно пък Бенфика се наслаждава на много силна кампания под ръководството на Рогер Шмит, като в Шампионската лига "лисабонските орли" спечелиха групата си с отбори като ПСЖ и Ювентус, а в осминафиналите разбиха с общ резултат 7:1 белгийския Брюж.

В португалското първенство отбора също се представя на много високо ниво и въпреки че загуби дербито с Порто миналия петък Бенфика е с аванс от 7 точки на върха и изглежда като основния фаворит за титлата.

Първият дуел между Бенфика и Порто е тази вечер на "Естадио Да Луж" в Лисабон от 22.00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обучават медици за оказване на спешна помощ по въздух
Обучават медици за оказване на спешна помощ по въздух
"Питай експерта": Денталното здраве
"Питай експерта": Денталното здраве