НОВИНИ

Време е за нов европейски поход с марка "ЦСКА"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:50, 01.10.2020
Чете се за: 01:12 мин.
Лига Европа
време нов европейски поход марка цска

Тази вечер от 21:30 ч. българско време на стадион "Санкт Якоб Парк" в Швейцария отборът на ЦСКА-София гостува на Базел в решителен плейоф за влизане в групите на Лига Европа.

"Армейците" достигнаха до тази фаза на турнира за първи път от 10 години насам и ще бъдат пределно мотивирани да зарадват своите привържаници с престижна победа над именития си съперник.

Възпитаниците на Стамен Белчев натрупаха самочувствие в европейските турнири, след като постигнаха три последователни домакински победи над малтийския Сиренс, БАТЕ (Борисов) и Б36 (Торшван) от Фарьорските острови.

В двубоя с швейцарския гранд ЦСКА-София ще гостува за пръв път в тазгодишните пресявки на Лига Европа, но липсата на публика по трибуните заради COVID-19 до голяма степен елиминира предимството на фактора "домакинство".

Швейцарците са сериозно и доказано име на европейската футболна сцена сцена, но се намират в криза и това дава повод за още по-голям оптимизъм в лагерна на "червените", че Базел може да бъде отстранен.

В предишните кръгове на Лига Европа Базел победи последователно хърватския Осиек, който през миналия сезон стана жертва и на ЦСКА-София, и кипърския Анортозис.

Срещу кипърците отборът на Чириако Сфорца показа непостоянство в играта си въпреки че поведе с 3:0, съперникът, останал с човек по-малко, успя да върне два гола и за малко да прати двубоя в продължения.

Трудностите на Базел в защита бяха демонстрирани и в двубоите от швейцарското първенство, като на старта на новия сезон тимът завърши 2:2 с Вадуц, а през уикенда отстъпи с 0:1 на Сервет (Женева) и още няма победа.

Сътресения в Базел има и извън терена, като напрежението между феновете и президента на гранда и на финансовата му нестабилност.

Отборът вече не е хегемон в местната Супер лига и отстъпи тази роля на Йънг Бойс, но не трябва да се пропуска, че само преди няколко седмици Базел игра четвъртфинал в Лига Европа срещу Шахтьор (Донецк).

За последно "червените" срещнаха Базел в Лига Европа през сезон 2010/11, когато двата тима бяха съперници в групите на турнира.

Тогава швейцарците постигнаха две победи - 2:0 на "Васил Левски" и 3:1 на "Санкт Якоб Парк".

Ще успеят ли "армейците" да вземат реванш, ще разберем тази вечер!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетрадиционно: СУ откри учебната година в Ботаническата градина
Нетрадиционно: СУ откри учебната година в Ботаническата градина
Удължиха до 12 октомври мерките при влизане от България в Гърция
Удължиха до 12 октомври мерките при влизане от България в Гърция