НОВИНИ

Втора етапна победа за италианеца Матео Малучели в Колоездачната обиколка на България

Утре е най-дългият етап от обиколката - 207,2 километра от Приморско до Сливен.

Втора етапна победа за италианеца Матео Малучели в Колоездачната обиколка на България
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
18:23, 27.08.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Италианецът Матео Малучели от отбора на Джей Си Ел Укьо записа втора етапна победа в 71-вото издание на Колоездачната обиколка на България.

30-годишният Малучели завърши първи в третия етап от състезанието, който бе с дължина от 180,5 километра от Казанлък до Бургас. Итилианецът отново показа, че е царят на финалните спринтове в тазгодишното издание на Обиколката. Този път той се наложи над сънародника си Лоренцо Каталдо от отбора на Вини Мунзон, който остана втори, и унгареца Адам Карл от Епронекс, финиширал трети.

На четвърто място завърши сърбинът Лука Туркулов от тима на Левски, който запазва "виолетовото трико" за най-активен състезател.

Днешният етап беше с равнинен характер, заради което и основната група се придвижваше компактно през почти цялото време. Единственият по-драматичен момент бе около 70 километра преди финала, когато на едно леко спускане имаше падане в основната група. При пристигането в Бургас обаче по-голямата част от колоездачите бяха заедно.

За Малучели това е четвърти пореден състезателен ден, заедно с пролога в събота, в който той намери място в сред първите трима. За японския тим Укьо това е трета поредна етапна победа.

Въпреки много силното си представяне във всеки от състезателните дни, засега Малучели остава втори в генералното класиране. Лидер е съотборникът му и негов сънародник Джовани Карбони, който запазва "жълтото трико", но вече с аванс от само една секунда пред Малучели.

Унгарецът Мартон Дина от Ей Ти Ти Инвестмънтс е носителят на "бялото трико на червени точки" за най-добър катерач и след днешния трети етап, който бе равнинен и не предложи тежки изкачвания, каквито имаше в предишните два дни, когато се преминаваше през Беклемето и през Шипка.

Обиколката на България продължава в сряда с най-дългия етап - 207,2 километра от Приморско до Сливен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Хинков блесна с внушително представяне за юношите на Лудвигсбург
Даниел Хинков блесна с внушително представяне за юношите на Лудвигсбург