НОВИНИ

Втори пореден хеттрик на Холанд вдъхнови Манчестър Сити за разгром над Нотингам Форест

манчестър сити
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
22:45, 31.08.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Манчестър Сити постигна победа с 6:0 при домакинството си на Нотингам Форест в двубой от петия кръг на английската Висша лига.

Шампионите откриха резултата на стадион „Етихад“ в 12-ата минута, когато Фил Фоудън центрира в наказателното поле на Форест, топката се отклони от Люис О‘Брайън и попадна право в краката на Ерлинг Холанд, който от близка дистанция се разписа във вратата, пазена от Дийн Хендерсън.

„Гражданите“ удвоиха преднината си в 23-ата минута след грешка в изнасянето на топката от страна на защитата на гостите. Вратарят Хендерсън изпълни нескопосано удар от вратата, предоставяйки топката на Бернардо Силва. Португалецът комбинира с Фоудън в пеналтерията на Нотингам, английския национал стреля, ударът му бе блокиран от Неко Уилямс, но топката попадна в Холанд, който с едно докосване прати топката в опразнената врата.

Преднината на Сити стана класическа в 38-ата минута, а голмайсторът за домакините отново бе норвежкият нападател. Жоа Кансело центрира с външен фалц в наказателното поле на тима, воден от Стив Купът, Фоудън и Джон Стоус отклониха топката с глава към Холанд, който с удар от близка дистанция оформи своя втори пореден хеттрик за Манчестър Сити.

През второто полувреме голове на Жоао Кансело в 50-ата и на Хулиан Алварес в 65-ата и в 87-ата минута оформиха крайното 6:0 в полза на Манчестър Сити.

В класирането съставът на Хосеп Гуардиола е втори с актив от 13 точки, на два пункта зад лидера Арсенал. Нотингам Форест е 14-и с 4 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арсенал продължи перфектната си победна серия във Висшата лига
Арсенал продължи перфектната си победна серия във Висшата лига
Смерч край Ахтопол
Смерч край Ахтопол