НОВИНИ

Второ поражение за България от Словения

волейбол национален отбор мъже
Снимка: БФВ/startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
20:32, 01.06.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Мъжкият национален отбор на България претърпя второ поражение в приятелски мач от Словения преди старта в Лигата на нациите. След загубата с 1:3 във вторник последва нова в сряда – 0:3 (21:25, 19:25,22:25).

Младият ни тим се държеше равностойно в първата част срещу европейския вицешампион. Чак в последните минути нервите на словенците се оказаха по-здрави и успяха да дръпнат в точки, с което да затворят гейма при 25:21.

България започна още по-убедително следващата част, където рано направи пет поредни точки и поведохме с 6:3. Осмите в ранглистата на FIVB обаче изравниха. Двубоят тръгна точка за точка за дълго време. И отново българите започнаха да бъркат в най-неподходящия момент, а словенците да се възползват от всяка слабост. Така отново геймът отиде при Словения с резултат 25:19.

В третата част двата отбора отново започнаха да се гонят. Този път обаче България първа дръпна в точките и стигна до 13:8, задържаха разликата до 16:11. Словения се опита да се върна в гейма и намали до 14:16. Изравняването стана факт при 17:17. Тогава гостите дори поведоха с 19:17. Това се оказа отново преломната точка, тъй като Словения демонстрира, че „хваща вълната“. Европейските вицешампиони задържаха крехката преднина, но и геймът вървеше към края си. България не стигна до равенство или обрат, а гостите спечелиха с 25:22.

След края на контролата щабовете на съперниците се разбраха да изиграят още два гейма. В първия от тях Словения постигна най-голямата си разлика 25:17. Чак във втория допълнителен гейм публиката в зала „Христо Ботев“ се зарадва на успех. Нашите от началото поведоха и не изпуснаха аванса до 25:20.

Двубоите със Словения бяха генералната репетиция за България преди старта в Лигата на нациите. Първият ни мач там ще е в канадската столица Отава срещу Сърбия на 7 юни.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще са нужни 200 години за цялостно саниране на сградите у нас, твърди гражданска асоциация
Ще са нужни 200 години за цялостно саниране на сградите у нас, твърди гражданска асоциация
Храната е основната причина за недоволството на бежанците от буферните зони
Храната е основната причина за недоволството на бежанците от буферните зони