НОВИНИ

Второто завъртане в групите на Шампионската лига започва тази вечер

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:53, 11.10.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
купата шампионската лига пристигна софия
Слушай новината

Груповата фаза на Шампионската лига вече е преполовена, а тази вечер ще бъде даден старт на второто завъртане в групите на най-престижния европейски клубен турнир.

В един от най-интересните двубои за вечерта в група Е Милан посреща Челси на своя "Сан Сиро" в 22.00 часа българско време в търсене на реванш за загубата с 0:3 като гост в Лондон преди седмица. Този път залогът е още по-голям, тъй като и двата отбора са с актив от по 4 точки и победата може да ги доближи до място във фаза на елиминациите. В другия двубой от групата лидерът Ред Бул Залцбург гостува на Динамо Загреб в търсене на нов успех, който ще бетонира австрийския шампион на първата позиция в подреждането.

В група F носителят на трофея Реал Мадрид гостува на Шахтьор Донецк в 22.00 часа и при успех момчетата на Карло Анчелоти ще се гарантират място на осминафиналите. До момента "Белия балет" е с три победи в три мача, а преди седмица надигра украинския първенец с 2:1 на "Сантяго Бернабеу". По същото време пък в Глазгоу Селтик приема РБ Лайпциг, като при успех "детелините" ще запазят шансовете си за продължаване напред, докато нова победа за немския тим може да изкачи "биковете" на втората позиция в подреждането.

В група G пък всичко може да стане ясно тази вечер, ако Манчестър Сити и Борусия Дортмунд запишат нови победи съответно над Копенхаген и Севиля. Евентуални успехи ще бетонират двата отбора на първите две места в групата и ще им подпечата билетите за осминафиналите. "Гражданите" гостуват в Дания от 19.45 часа, докато от 22.00 часа Дортмунд приема Севиля.

В група Н пък лидерите ПСЖ и Бенфика отново се изправят един срещу друг след равенството между двата тима в Лисабон преди седмица. В момента и парижани, и "лисабонските орли" имат по 7 точки на върха в подреждането и успехът може да се окаже решаващ за продължаването към следващата фаза. В ранния двубой Ювентус гостува на Макаби Хайфа в търсене на втора поредна победа, която да приближи "бианконерите" до първите две места и да върне надеждите им за класиране на осминафиналите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха петима нелегални мигранти след гонка на Околовръстното
Задържаха петима нелегални мигранти след гонка на Околовръстното
Кметът на Перник: Казусът със строителите бързо ще бъде разплетен
Кметът на Перник: Казусът със строителите бързо ще бъде разплетен