НОВИНИ

Янаки Стоилов: Правителството е непоследователно в решенията си за COVID кризата

bnt avatar logo
от БНТ
10:03, 24.10.2020
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Слабостта на правителството е, че няма воля да заяви последователни решения за COVID кризата, за да няма протестиращи групи. Основното обяснение не е медицинско, не е управленско, то е политическо.

Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" Янаки Стоилов – председател на Комисията за идейно и програмно развитие в БСП.

"Един пример – бързо открихме сезона през лятото, а чужденци почти нямаше или бяха драстично по-малко в сравнение с други години. В същото време, държавите, които взеха необходимите последователни мерки, сега им тръгва икономиката много по-добре“, продължи той и обобщи: "В България нищо не се довежда докрай и затова не можем да преценим какви са резултатите от тези мерки.“

Той призова "бъдат изравнени държавните, общинските и частни болници, всяка многопрофилна болница да има отделение за интензивно лечение, всяка болница да приема пациенти, а не повторно да се взимат пари и от Здравната каса, и от хората, които се лекуват“.

"Необходими са радикални стъпки. Ние имаме една реформа, която вместо да подобрява нещата, в известна степен ги влошава“, категоричен беше социалистът.

Стоилов изрази надежда, че няма да има други отцепили се народни представители от ПГ на "БСП за България“.

"Убеден съм, че голямата част от членовете на БСП и симпатизантите на партията не одобряват тези действия. Има една граница, която не трябва да се прекрачва, особено за тези, които казват, че остават в партията, но напускат групата. По-логично е да отстъпят своите места на други хора от листата, които ще попълнят представителството на тази партия“, заяви той.

По думите му няма съмнение, че тези, които заявиха, че напускат и парламентарната група на социалистите, и партията, участват в подготовката на нов политически проект.

Какво още коментира Янаки Стоилов вижте във видеото.

Гледайте още от "Денят започва с Георги Любенов"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милен Керемедчиев: В последния дебат Тръмп постави три капана на Байдън и той се хвана
Милен Керемедчиев: В последния дебат Тръмп постави три капана на Байдън и той се хвана
Десислава Атанасова: Трябва да има обществен дебат за нуждата от промяна на действащата Конституция
Десислава Атанасова: Трябва да има обществен дебат за нуждата от промяна на действащата Конституция