НОВИНИ

Янева и Новиков стигнаха до финалите във втория ден на турнира по борба "Дан Колов - Никола Петров"

янева новиков стигнаха финалите втория ден турнира борба дан колов никола петров
bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 03.03.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Юлиана Янева и Семьон Новиков стигнаха финалите във втория ден на турнира по борба "Дан Колов - Никола Петров" в столичната зала "Левски София".

В българския полуфинал Юнева се наложи над Даниела Бръснарова с 10:0 при 68-килограмовите. И утре за златото носителката на световната купа от 2020 година ще спори с американката Солин Пиърси.

При мъжете само Семьон Новиков стигна до сблъсък за титлата. В категория до 87 кг на класическия стил натурализираният у нас украинец постигна три победи - над Рамон Бетчарт (Швейцария) със 11:0, на четвъртфиналите се справи с гърка Димитриос Пападопулос с 8:0, а на полуфинала се наложи над арменеца Виген Назарян с 3:1. Утре за златото европейският шампион от 2022 ще излезе срещу Ярослав Филчаков (Украйна).

Кирил Милов, европейски шампион и втори в света от 2022 г., не успя да стигне до битка за титлата, след като в полуфиналите загуби от украинеца Владилен Козлюк с 0:9. И утре ще спори за бронза.

До същата фаза на надпреварата достигна и Мариян Маринов в категори до 130 кг на класичесия стил след загуба от иранеца Мортеза Алгоси (Иран) с 6:12 в полуфиналите.

В битка за бронза ще продължи и Мирослав Киров в категория до 74 кг на свободния стил. Европейският вицешампион от 2021 г. загуби оспорвана полуфинална битка с швейцареца Тобиас Портман (Швейцария). Точките бяха записани от пасив, а съдиите дадоха последната на швейцареца, който продължи на финал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националките по футбол до 17 г. отстъпиха на Украйна в европейска квалификация
Националките по футбол до 17 г. отстъпиха на Украйна в европейска квалификация
Ликовете на бележити българи пазят автобусните спирки в с. Куклен от вандали
Ликовете на бележити българи пазят автобусните спирки в с. Куклен от вандали