НОВИНИ

Ясен Петров разкри какво би "откраднал" от Италия

ясен петров стана години
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:52, 01.09.2021
Чете се за: 03:17 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров сподели в навечерието на мача с Италия, че онова, което би „откраднал от съперника", за да подобри своя тим – е добрият колектив.

„Дo този момент играхме срещу много силни отбори, нашата група може би е една от най-тежките, с европейския шампион, който се падна в нашия поток. Играхме срещу световния шампион, много сериозни противници до този момент ни се паднаха. Това, което ще ни предложи този двубой, само може да бъде в плюс за нас“, сподели Петров.

Италия посреща България в европейска квалификация за Световното първенство догодина в четвъртък, 2 септември. Мачът е от 21.45 часа и ще бъде излъчен по БНТ, както и онлайн в спортната секция на bntnews.bg.

„Изключително вярвам в момчетата и се надявам утре да се представим на много добро ниво. Времето никога не достига, а този отбор има нужда от време. Пожелавам на играчите ни да бъдат забелязани и да играят в големи първенства, пожелавам им го“, каза още наставникът.

Георги Костадинов: От Ювентус съм, Бонучи ми е любимец

На пресконференцията преди двубоя на стадион "Артемио Франки" във Флоренция Ясен Петров сподели още: “Искрен съм, още на мача в София, усетих този дух, който придават двама централни защитници – двамата опитни играчи, които вдигат духа на целия отбор. Плюс класата на вратаря Донарума. Тази игра започва първо от защитата, но Италия умее и да вкарва. За мен, най-важното беше духът, който аз усетих в София, това е нещото, което искаме да откраднем от Италия, искам да го има при нашите футболисти.“

Роберто Манчини за БНТ: Фокусът ни вече е към България

„Ние това се опитваме да откраднем от Италия, да направим също толкова добър колектив, нашият отбор може да направи нещо само с добър колектив и отборна игра, както и най-вече дисциплина и позитивизъм“, каза още Ясен Петров.

Запитан за напредъка на своя тим през последните 6 месеца, откакто води мачовете на националния отбор, селекционерът отговори: „В 6 мача изпробвахме 6 различни схеми. За утре сигурно ще бъде седма, не знам, зависи от това, с което разполагам. На всички е ясно, че играем мачове през три дни, така че ще трябва да направим ротация. Съобразяваме се и с противника, но не се притесняваме да експериментираме.“

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Планът за икономическо развитие може да се изпрати и догодина?
Планът за икономическо развитие може да се изпрати и догодина?
Очи в очи с урагана: Пред БНТ разказва оцелял след Катрина и Айда
Очи в очи с урагана: Пред БНТ разказва оцелял след Катрина и Айда