НОВИНИ

Йордан Янков: Ако успеем да влезем в първата шестица на НБЛ, това ще е голям успех за нас

йордан янков успеем влезем първата шестица нбл голям успех нас
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:48, 31.08.2023
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на баскетболния Академик Пловдив Йордан Янков постави за цел пред отбора влизане в първата шестица през новия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ).

"Студентите" проведоха открита тренировка за феновете като част от подготовката за тима за новата кампания, а в заниманието в зала "Сила" взеха участие 12 баскетболисти, включително всички нови попълнение - Мартин Маринов, Николай Маринов, Джъстин Маккол и Джералд Лидел. От миналия сезон в състава остават и Кръстомир Михов, Томислав Минков, Йоанис Киркилис, Тайлър Криймър и Джейлън Минет.

"Очакванията ми за новия сезон са да играем добре. Смятам, че отборът е доста подмладен спрямо миналата година. Радвам се, че успяхме в последния момент да привлечем Мартин Маринов, който ще внесе доста опит в тима ни. Нека да видим и другите отбори как ще са с играта си и попълненията си", заяви Янков.

Старши треньорът на Академик изрази задоволството си от качествата на привлечените състезатели в тима през това лято.

"Чуждестранните попълнения са на много високо ниво. Играчите от миналата година - Тайлър Криймър и Джейлън Минет - ще надграждат върху играта си и мисля да дам повече шанс на Кръстомир Михов и Томислав Минков, защото го заслужават. Останалите ще се борят за мястото си на паркета", коментира Йордан Янков като заяви, че в тима не се очакват повече нови баскетболисти.

Наставникът на пловдивчани обърна внимание и на напусналите играчи, които повече няма да бъдат част от клуба и разкри дали Академик ще участва в Балканската лига през следващия сезон.

"В спорта идва един момент, в който дали отборът, дали състезателите имат нужда от ново предизвикателство. Не смятам, че това нещо е драма. Пожелавам успех на всички момчета, с които съм работил и сме се разделили с тях. Те го заслужават със сигурност. В някакъв момент пътищата ни отново могат да се пресекат", сподели треньорът на "студентите".

"На този етап планираме сезона без Балканска лига, но в зависимост от обстоятелствата може и да участваме. Амбициите ни в първенството са да влезем в първите 6 отбора след второто завъртане, когато тимовете ще се разделят на две шестици. Ако успеем да влезем в първата шестица, ще бъде много голям успех за нас", завърши Йордан Янков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров мина през Мъри и е в третия кръг на US Open
Григор Димитров мина през Мъри и е в третия кръг на US Open
Хиляди почетоха принцеса Даяна на 26-ата годишнина от смъртта ѝ (СНИМКИ)
Хиляди почетоха принцеса Даяна на 26-ата годишнина от смъртта ѝ (СНИМКИ)