НОВИНИ

Йорданка Фандъкова за обилния снеговалеж: На терен са всички екипи

bnt avatar logo
от БНТ
07:08, 30.11.2021 (обновена)
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

На терен са всички екипи, както 178 почистващи машини, така и всички контролни екипи на Столичния инспекторат, на Аварийната дирекция. Продължава почистването. Това каза на брифинг кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ приоритетно се почистват улиците, откъдето преминава градският транспорт.

"Имаме един закъсал автобус на Симеоновско шосе. Всички коли на градския транспорт се движат при зимни условия. Има проблеми с контактната мрежа на трамваите, има забавяне на движението на трамваите по "Граф Игнатиев". Започва почистването на спирки и на подходи към подлези", допълни Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че със сигурност ще има санкции за фирмите, особено за фирмата, която почиства районите "Триадица" и "Витоша".

"Констатирани са забавяния при тръгването на тази фирма. Има нужната техника и соли, въпрос на организация е. Санкциите са много сериозни за фирмата, която чисти районите "Младост", "Триадица" и "Витоша". Най-важното в момента е да се осигури движението по основните трасета. Имаме 4 сигнала за паднали дървета, които са обработени. Всички трасета са проходими", каза още Йорданка Фандъкова.

Обилният снеговалеж, който започна рано сутринта, продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Ива Христова: Ваксините ще действат при Омикрон
Проф. Ива Христова: Ваксините ще действат при Омикрон
Регионалният министър представя резултатите от проверката на AM "Струма"
Регионалният министър представя резултатите от проверката на AM "Струма"