НОВИНИ

Йосуа Кимих е останал изненадан от уволнението на Кан и Салихамиджич

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:01, 29.05.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
йосуа кимих останал изненадан уволнението кан салихамиджич
Снимка: БТА
Слушай новината

Футболистът на Байерн Мюнхен Йосуа Кимих сподели, че е останал изненадан след уволнението от клуба на Хасан Салихамджич и Оливер Кан, които заемаха съответно ролите на спортен и изпълнителен директор.

Тяхното освобождаване стана факт още в деня, когато "баварците" триумфираха с титлата в Бундеслигата след драматичен последен кръг, а според Кимих ръководството на Байерн е трябвало да изчака два-три дни преди да предприеме каквито и да е действия.

"Не знаех за това. Разбира се, че е изненадващо, че такова нещо се случва в деня на титлата в Бундеслигата. Мисля, че човек можеше да изчака два, три дни, без значение от решението, дали е добро или лошо. Доста странно е, когато вземеш титлата на Германия в последния кръг, а след това получиш такава новина", коментира 28-годишният футболист.

В същото време уволненият Оливер Кан, който не бе час от празненствата за титлата на Мюнхен сподели в интервю пред "Билд", че очаква в скоро време да проведе среща с ръководството на "баварците".

"След като всичко утихне, ще се срещнем и ще говорим спокойно", заяви легендарният страж и коментира своя двугодишен престой като директор в клуба.

"Поех тази отговорност, защото искаш да върна нещо на отбора. Не беше лесна задача след много успешния период с Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге. Клубът в момента е в период на преход, което винаги е трудно и понякога се случват грешки. Въпреки че настоящата ситуация не е лесна, за мен положителните неща в Байерн бяха много повече от негативните", сподели Оливер Кан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Педро Санчес насрочи предсрочни парламентарни избори в Испания през юли
Педро Санчес насрочи предсрочни парламентарни избори в Испания през юли
Ерик тен Хаг: Вървим в правилната посока, но за да се бориш за топ 4 и трофеи са нужни инвестиции
Ерик тен Хаг: Вървим в правилната посока, но за да се бориш за топ 4 и трофеи са нужни инвестиции