НОВИНИ

Йотова не смята, че ще има радикална промяна в политиката на следващия кабинет

илияна йотова кризата зърното разкри проблемите сектора
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
21:02, 14.01.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Не смятам, че ще има радикална промяна в политиката на следващия кабинет, каза за предстоящата ротация в правителството вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя е гост на честването на 146-ата годишнина от Освобождението на Беловския край и празника на град Белово.

За възможността да има втори вицепремиер и това да е Асен Василев, Илияна Йотова коментира: “Предполагам, че като всичко останало и това е някакъв вид договорка, нещо, срещу което е изтъргуван този пост”. От няколко дни министър председателят Николай Денков много усилено иска да ни внуши, че той ще взема някакви решения – желая му успех, добави вицепрезидентът.

При предстоящата ротация президентът ще спази всички свои конституционни правомощия и всички правила, както е било на всички консултации до този момент, каза Илияна Йотова.

Тя допълни, че решенията се вземат изцяло в Народното събрание. “Смятам, че Министерският съвет и в сегашния си вид и в този, в който ще бъде евентуално след ротацията, са Б-отборът. А-отборът са парламентарните лидери, някои от председателите на парламентарните комисии – там се вземат решенията”, каза вицепрезидентът.

Досега Министерският съвет, според своите възможности, изпълнява решенията. Неслучайно все още не знаем една голяма част от имената на министрите – те с нищо не са показали, че вземат някакви решения, коментира още Йотова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Новият френски външен министър посети Киев и Берлин
Новият френски външен министър посети Киев и Берлин
Черно море Тича изненада ЦСКА в НБЛ
Черно море Тича изненада ЦСКА в НБЛ