НОВИНИ

Юго Умбер не остави шансове на Бублик и триумфира на тенис турнира в Дубай

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:17, 02.03.2024
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
юго умбер остави шансове бублик триумфира тенис турнира дубай
Снимка: БТА

Французинът Юго Умбер спечели втората си титла от началото на календарната година, след като триумфира по време на тенис турнира от сериите АТР 500 в Дубай.

Във финала 25-годишният левичар надигра Александър Бублик от Казахстан с 6:4, 6:3 и така за втори път в своята кариера грабна трофея в надпревара от подобна категория.

Решителният сблъсък в Дубай стартира равностойно, като пръв до възможност за пробив достигна Бублик в петия гейм на мача, но Умбер я отрази, за да поведе с 3:2. В следващите минути французинът на няколко пъти постави своя съперник под напрежение и в крайна сметка Юго нанесе решителния си удар в десетия гейм реализирайки брейк, с който измъкна първата част с 6:4.

Във втората първата ракета на Франция оползотвори още първата си възможност да спечели подаването на казахстанеца, повеждайки при 3:1. Единственият по-критичен момент до края на тенисиста от Мец дойде в последния девети гейм, когато той трябваше да спасява брейкбол, но Умбер се справи със задачата и скоро след това затвори срещата с 6:3 след час и 27 минути престой на корта.

С този триумф световният №18 затвърди тенденцията си да не губи финали на ниво АТР, като вече балансът му в подобни мачове е 6-0.

Припомняме ви, че по-рано през тази година Юго Умбер грабна и титлата на надпреварата от сериите АТР 250 в Марсилия след успех в спора за трофея срещу най-добрия български тенисист Григор Димитров.

В същото време пък Александър Бублик остава с 4 триумфа на ниво АТР в кариерата си, като днес казахстанецът допусна своето общо седмо поражение във финал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще се сдобие ли Българската армия с арсенал от дронове?
Ще се сдобие ли Българската армия с арсенал от дронове?
Бдение в памет на Филип, който загина на пешеходна пътека в центъра на София
Бдение в памет на Филип, който загина на пешеходна пътека в центъра на София