НОВИНИ

Юнайтед обърна Сити на „Олд Трафорд“ за 120 секунди и се добли на точка зад „гражданите“

bnt avatar logo
от Калоян Николов
16:34, 14.01.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
юнайтед обърна сити bdquoолд трафордldquo 120 секунди добли точка bdquoгражданитеldquo
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед постигна обрат от 0:1 до 2:1 срещу шампиона Манчестър Сити в голямото дерби от 20-ия кръг на английската Висша лига.

„Гражданите“ откриха резултата на стадион „Олд Трафорд“ след точно час игра, когато Риад Марез изведе с диагонално подаване по земя Кевин Де Бройне отдясно в наказателното поле на „червените дяволи“, белгиецът стигна почти до аутлинията и пусна успоредно меко центриране на далечната греда, където непокритият Джак Грийлиш с глава се разписа полупразната врата.

Юнайтед възстанови равенството в 78-ата минута по изключително спорен начин. Каземиро получи токата на центъра и пусна дълго извеждащо подаване по земя към откъсналия се от защитата на гостите Маркъс Рашфорд. Английският национал бе в положение на засада, понечи да играе с топката, но я гардира за връхлитащият Бруно Фернандеш, който от границата на пеналтерията с фалцов удар прати топката покрай тялото на стража Едерсон. Първоначално попадението бе отменено заради засадата на Рашфорд, но след намеса на ВАР голът все пак бе зачетен.

Домакините направиха пълен обрат в срещата само 120 секунди след изравняването. Бруно Фернандеш изведе по левия фланг Алехандро Гарначо, който проби в наказателното поле и центрира, бранителят на Сити Мануел Аканжи изби топката, но тя се върна в краката на офанзивния футболист на Манчестър Юнайтед. Аржентинецът се освободи от опеката на Нейтън Аке и пусна успореден пас на границата на вратарското поле, където Рашфорд с протегнат крак прати кълбото между краката на Едерсон.

В класирането съставът на Ерик тен Хаг събра актив от 38 точки и се доближи до големия си съперник Сити, който е втори с пункт повече. Лидер е Арсенал с 44 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени разгадаха тайната на вкуса на шоколада
Учени разгадаха тайната на вкуса на шоколада
Григор Димитров срещу Карацев в ранните часове на вторник в първия кръг на Australian Open
Григор Димитров срещу Карацев в ранните часове на вторник в първия кръг на Australian Open