НОВИНИ

Юнайтед се добра до точка срещу Лийдс на „Олд Трафорд“, след като навакса два гола пасив

bnt avatar logo
от Калоян Николов
00:02, 09.02.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
манчестър юнайтед отново победи нотингам форест класира финала купата лигата
Слушай новината

Отборът на Манчестър Юнайтед навакса пасив от 0:2 до 2:2 при домакинството си на Лийдс в отложен двубой от осмия кръг на английската Висша лига.

„Белите“ откриха резултата на „Олд Трафорд“ след едва 56 секунди игра. Диого Далот подаде към Бруно Фернандеш отляво в наказателното поле на „червените дяволи“, португалецът бе пресиран от Тайлър Адамс, след което топката му бе отнета от Паскал Струйк. Кълбото попадна в Вилфред Ньонто, който напредна към наказателното поле на домакините, направи двойно подаване с Патрик Бамфорд и с изстрел по земя от границата на пеналтерията се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Давид Де Хеа.

Лийдс удвои преднината си две минути след началото на второто полувреме. Робих Кох отне топката от Алехандро Гарначо пред дъгата на наказателното поле на Юнайтед и пусна подаване наляво към голмайстора Ньонто в пеналтерията на домакините. Ньонто изведе почти на аутлинията Крисенсио Самървил, който центрира остро успоредно на голлинията, топката рикошира в крака на бранителя Рафел Варан и за втори път в срещата влезе във вратата на Де Хеа.

Съставът на Ерик тен Хаг намали изоставането си след малко повече от час игра, когато резервата Факундо Пелистри центрира отдясно на наказателното поле на „белите“, където Маркъс Рашфорд се извиси във въздуха и с глава прати топката в долния десен ъгъл на вратаря Илан Мелие.

Манчестър Юнайтед стигна до изравняване в 70-ата минута. Джейдън Санчо изведе Люк Шоу отляво в наказателното поле на Лийдс, алнглийският национал отправи остро успоредно центриране, но топката се отби в Робин Кох и се озова в краката на Санчо, който с фалцов изстрел по диагонала изненафа вратара Мелие, който се намеси неубедително.

В класирането Манчестър Юнайтед е трето с актив от 43 точки, на два пункта зад шампиона Манчестър Сити, който е втори. Лийдс е 16-и с 19 точки, а лидер е Арсенал с 50 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ледено време в много райони и днес
Ледено време в много райони и днес
Ангела Меркел получи наградата за мир на ЮНЕСКО
Ангела Меркел получи наградата за мир на ЮНЕСКО