НОВИНИ

Юрген Клоп: Гакпо има сериозен потенциал, трансферът идва в правилния момент

Борил Гочев
от Борил Гочев
20:24, 29.12.2022
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
Клоп
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Треньорът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че новото попълнение на тима Коди Гакпо разполага със сериозен потенциал и според наставника неговият трансфер е бил осъществен в правилния момент.

"Мърсисайдци" закупиха нидерландеца от ПСВ Айндховен за сума, която според слуховете може да нарасне до 50 милиона евро, а по думи на Клоп от английския клуб са следили отблизо изявите на Гакпо в последно време.

Освен това Юрген Клоп сподели, че за него трансферът е дошъл в най-правилния момент, тъй като самият футболист все още не е разкрил пълния си потенциал и не е започнал да "бележи по 55 пъти на сезон".

"Той е много добър футболист и има разнообразни качества. Трансферът е голям и за него, и за нас. Страхотен ден за двете страни като цяло. Гакпо е младо момче и има сериозен потенциал. Ако беше в различна обстановка и бе вкарал 40 гола в Испания, а не в Нидерландия, сигурно нямаше да можем да си го позволим. За мен лично таймингът за трансфер е идеален. Тези неща се правят, докато съответният футболист все още не бележи по 55 пъти на сезон. Следяхме внимателно неговото развитие и той не разочарова. Вярваме в това, което правим с трансферите на офанзивни играчи. Всички правят бързо следващата крачка заради начина, по който работим с тях. Ливърпул помага на подобни момчета", коментира Юрген Клоп.

Коди Гакпо ще се присъедини официално към Ливърпул на 1 януари 2023 година, когато отваря врати януарския трансферен прозорец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
14% от всички кибератаки в света засягат българи
14% от всички кибератаки в света засягат българи
Животът там, където държавата свършва
Животът там, където държавата свършва