НОВИНИ

Юрген Клоп след успеха на Ливърпул в ШЛ: За нас тази победа беше невероятно важна

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
10:38, 13.10.2022
Чете се за: 03:22 мин.
Спорт
Юрген Клоп
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че победата със 7:1 срещу Рейнджърс в Шампионската лига коренно е променила настроението в отбора преди дербито в Англия с Манчестър Сити в неделя.

"Червените" започнаха трудно новия сезон във Висшата лига, където са на десета позиция с актив от 10 точки от осем мача. Отборът на Клоп също загуби първия си мач от Шампионската лига с 1:4 като гост от Наполи.

Категоричната победа в сряда в Глазгоу, която включва хеттрик на Мохамед Салах в рамките на шест минути и 12 секунди дойде в подходящия момент преди сблъсъка с хегемона Манчестър Сити.

Клоп отново се усмихна и дори се пошегува, че толкова отдавна не е пил бира по повод победи на Ливърпул като гост, че сега би се напил още след първата.

„Това определено промени настроението“, каза Клоп пред репортери.

„Съвсем различно е. Обикновено пием по бира след победи при гостуване, но аз не съм пил бира толкова отдавна по този повод и вероятно ще се напия след една. Всички знаем кого посрещаме в неделя и това ще бъде различен мач. По-добре е да влезем в мач с чувството, което имаме тази вечер.“

Клоп използва Салах от пейката срещу Рейнджърс, влизайки в 68-ата минута, заедно с Диого Жота, който беше резерва в 73-ата минута, преди да направи асистенциите и за трите гола на египтянина.

Анди Робъртсън се завърна след контузия в коляното, за да се появи за първи път след загубата на Наполи в началото на септември също като резерва в 67-ата минута.

„Диого Жота не започна, защото тази сутрин се оказа, че има лек мускулен проблем. Той можеше да играе, но не трябваше да играе твърде дълго, така че моето решение беше правилно", каза Клоп.

За срещата със Сити в неделя той добави: „Не е нужно да правим нещо различно от това, но най-добрият футболен отбор в света в момента идва на Анфийлд в неделя. Ще видим какво можем да направим, но не бива да отваряме големи усти. За нас тази победа, поради ред причини, беше невероятно важна", каза още Юрген Клоп.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българският национал Илия Груев е номер 2 по точност на пасовете във футболния елит на Германия
Българският национал Илия Груев е номер 2 по точност на пасовете във футболния елит на Германия
ПП: Готви се смяна в ръководството на УМБАЛ "Александровска", за да се насочат милиони към ГЕРБ
ПП: Готви се смяна в ръководството на УМБАЛ "Александровска", за да се насочат милиони към ГЕРБ