НОВИНИ

Юве разби Барса на "Камп Ноу" и спечели група G

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:31, 09.12.2020
Чете се за: 01:26 мин.
Футбол
юве разби барса камп ноу спечели група

"Старата госпожа" удари каталунския град като гост с 0:3, а на два пъти точен бе Кристиано Роналдо, а третото попадение бе дело на Уестън МакКени, който отбеляза след по много акробатичен начин.

В 12-та минута Роналдо падна в наказателното поле след съприкосновение с Роналд Араухо, а главният арбитър Тобиас Щилер посочи бялата точка.

Разбира се, португалецът се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и отбеляза след изстрел в средата на вратата, пазена от Марк-Андре тер Щеген.

Осем минути по-късно, при нова атака на гостите отляво, Хуан Куадрадо достави центриране в наказателното поле, където няпокритият Уестън МакКени отбеляза след ефектна странична ножица, за да удвои аванса на своя тим.

Барса опита да отговори мигновено, но удар на Меси бе отразен от Джанлуиджи Буфон, а в края на полуврмето аржентинецът имаше и претенции за дузпа, които обаче бяха подминати от немския рефер.

Пет минути след подновяването на играта, удар на Рамзи бе спасен от Тер Щеген, но по-интересното в случая е, че системата ВАР сигнализира на главния съдия за възможна игра с ръка на Клеман Ленгле във входа на нападението.

Щилер преразгледа ситуацията и в край на сметка отсъди втора дузпа за Юве, която отново бе превърната в гол от Кристиано Роналдо. За него това беше гол номер 650 в 860-ия му мач за клубен отбор.

Домакините отново опитаха да реагират и 58-та минута Антоан Гризман стреля, но за негово нещастие топката се отби от напречната греда.

Малко по-късно Лионел Меси отново тества рефлекса на Буфон, но и в този случай италианският ветеран бе на мястото си и успя да отрази удара на капитана на Барса.

Четвърт час преди края "бианконерите" решиха, че са направили резултата 0:4, след като Леонардо Бонучи отбеляза след разбъркване в наказателното поле на "каталунците". Този път обаче системата ВАР се намеси в полза на Меси и компания, отчитайки, че италианецът се е намирал в положение на засада.

До края на срещата футболистите на Роналд Куман пропуснаха да отбележат поне почетно попадение, след като пропуски направиха Гризман и Меси.

Така, заради по-добра голова разлика в преките двубои, Ювентус измъкна първата позиция в крайното подреждане на група G, именно за сметка на "каталунците", които останаха втори.

В другия мач от групата Динамо (Киев) се справи с Ференцварош, за да спечели третото място в групата, даващо право на участие в турнира Лига Европа през пролетната кампания в евротурнирите. Минималния успех с 1:0 донесе Денис Попов след точно час игра на Олимпийския стадион в столицата на Украйна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свещеници влизат в COVID отделения да вдъхнат кураж на болните
Свещеници влизат в COVID отделения да вдъхнат кураж на болните
Правителството отпусна над 22 милиона лева за проекти на Бул Био
Правителството отпусна над 22 милиона лева за проекти на Бул Био