НОВИНИ

Ювентус измъкна точка от Интер след дискусионна дузпа в края

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:42, 24.10.2021
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
ювентус измъкна точка интер дискусионна дузпа края
Слушай новината

Ювентус се добра до равенство 1:1 след късен гол от дузпа на Пауло Дибала при визитата си на шампиона Интер в дербито на 9-ия кръг на италианската Серия "А".

Изравнителното попадение на Дибала от бялата точка дойде в 89-ата минута на срещата, като по този начин "бианконерите" не допуснаха загуба в десети пореден двубой във всички турнири.

Преди да се стигне до този гол обаче, Интер бе открил резултата в 17-ата минута, когато мощен изстрел на Хакан Чалханоглу разтресе напречната греда на вратата на Юве, но при добавката Един Джеко нямаше как да сбърка на опразнената врата и реализира за 1:0.

Авансът на "нерадзурите" се задържа до 85-ата минута, когато при едно нападение на Юве Дензъл Дъмфрис изрита Алекс Сандро в опита си да изчисти топката.

Първоначално, реферът Маурицио Мариани даде знак играта да продължи, но още при следващото спиране на играта получи знак от системата ВАР да преразгледа ситуацията. В крайна сметка Мариани прецени, че Дъмфрис е нарушил правилата и посочи бялата точка.

Неговото решение разгневи голяма част от щаба на Интер, включително техния наставник Симоне Индзаги, който за реакцията си получи и червен картон.

С отговорността да изпълни дузпата се нагърби Пауло Дибала и той не сбърка, ознаменувайки подобаващо завръщането си на терена след контузия.

Равенството остави Интер на 3-то място с 18 точки, докато тази точка изкачи "Старата госпожа" до 6-та позиция с 16 пункта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макс Верстапен удържа късен щурм на Хамилтън и триумфира в Гран При на САЩ
Макс Верстапен удържа късен щурм на Хамилтън и триумфира в Гран При на САЩ
Реал Сосиедад оглави Ла Лига след реми срещу шампиона
Реал Сосиедад оглави Ла Лига след реми срещу шампиона