НОВИНИ

Ювентус изпусна два гола аванс в последния мач на Киелини и Дибала в Торино

ювентус изпусна два гола аванс последния мач киелини дибала торино
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:00, 17.05.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ювентус завърши наравно 2:2 при домакинството си на Лацио в двубой от предпоследния 37-и кръг на италианската Серия "А".

"Бианконерите" откриха резултата на стадиона в Торино десетина минута след началния съдийски сигнал, когато Алваро Мората центрира в наказателното поле на "римските орли", а Душан Влахович се разписа след удар с глава от непосредствена близост.

В 17-ата минута трибуните на "Ювентус Стейдиъм" избухнаха в аплодисменти, тъй като легендарният бранител на тима Джордо Киелини бе изваден от игра. Италианският национал напуска "Старата госпожа", след като изкара 17 години в клуба.

Домакините удвоиха преднината си в 36-ата минута, когато асистентът за първия гол Мората получи топката в пеналтерията на Лацио и с фалцов изстрел по диагонала се разписа в далечния ъгъл на вратаря Томас Стракоша.

Шест минути след началото на втората част "синьо-белите" намалиха изоставането си. Бранителят на Лацио Патрик засече с глава центриране от ъглов удар в наказателното поле на Ювентус, а топката се отби в крака на колегата му в отбрана от противниковия отбор Алекс Сандро и влетя в мрежата зад стража Матия Перин.

Четвърт час преди края на срещата Пауло Дибала бе заменен от Мартин Палумбо, който дебютира с екипа на "бианконерите". За аржентинецът това бе емоционално сбогуване с тифозите на клуба, тъй като и той, подобно на Киелини, си тръгна от Ювентус след края на настоящата кампания.

Съставът на Маурицио Сари се добра до точката в добавеното време на срещата. Башич опита късмета си с удар от далечно разстояние, който бе отразен от вратаря Перин, но при добавката Милинкович-Савич се разписа за крайното 2:2.

В класирането Ювентус е четвърти със 70 точки, на 7 пункта пред петия Лацио.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и горещо време днес
Слънчево и горещо време днес
Арсенал е на път да се прости с Шампионската лига след загуба като гост на Нюкасъл
Арсенал е на път да се прости с Шампионската лига след загуба като гост на Нюкасъл