НОВИНИ

Ювентус надви Торино в спиращо дъха градско дерби с шест гола

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:43, 28.02.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
ювентус надви торино спиращо дъха градско дерби шест гола
Слушай новината

Отборът на Ювентус спечели с 4:2 като домакин зрелищното градско дерби срещу Торино, с което бе поставен и краят на програмата на 24-ия кръг в Серия "А".

С успеха си "бианконерите" продължиха успешното си представяне срещу "биковете" в последно време, като момчетата на Масимилиано Алегри нямат загуба от градския съперник в последните 18 двубоя помежду им.

Двубоят тази вечер на "Ювентус Стейдиъм" обаче далеч не стартира по мечтания начин за "Старата госпожа", тъй като след само 90 секунди игра Ян Карамо изведе гостите напред в резултата.

Отговорът на Юве не закъсня и в 16-ата минута центриране на Филип Костич намери в наказателното поле непокрития Хуан Куадрадо, който стреля и след рикошет топката влетя във вратата на Торино за 1:1.

В края на първата част "биковете" отново взеха преднина, а този път в прегръдките на своите съотборници беше Антонио Санабриа, който се възползва отлично от асистенция на Иван Илич и отново изведе своя тим напред в резултата.

Още преди почивката обаче Данило възстанови за втори път паритета, разписвайки се с глава след центриране от ъглов удар на Анхел Ди Мария.

През втората част пък Ювентус тотално доминираше на терена и закономерно стигна до нови два гола, с които осъществи и пълния обрат в срещата. Първо, Бремер беше точен за 3:2 в 71-ата минута, а десет по-късно Адриен Рабио оформи и крайния успех за "бианконерите", вкарвайки от близка дистанция.

Друг важен момент за победителите бе и завръщането в игра на Пол Погба, който влезе като резерва в 69-ата минута, за да запише повторния си дебют за "Старата госпожа", след като се завърна в клуба през миналото лято, но контузия го принуди да изиграе първия си мач едва в края на февруари.

С успеха си Ювентус събра 35 точки на 7-о място в подреждането, докато тимът на Торино е с 31 пункта на 9-а позиция в Серия "А".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Манчестър Сити не срещна проблеми по пътя си към четвъртфиналите на ФА Къп
Манчестър Сити не срещна проблеми по пътя си към четвъртфиналите на ФА Къп
Царибродската театрална трупа с гастрол у нас
Царибродската театрална трупа с гастрол у нас