НОВИНИ

Ювентус получи обратно отнетите 15 точки и се изкачи на 3-о място в Серия "А"

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:05, 20.04.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
ювентус обяви името новия президент
Слушай новината

Отборът на Ювентус спечели обжалването в съда по обвинението за фалшиво счетоводство и по този начин "Старата госпожа" си върна в актива отнетите 15 точки през месец ноември.

След този развой на събитията "бианконерите" се върнаха в топ 4 и излязоха на 3-а позиция с актив от 59 точки, изоставайки на два пункта от 2-ия в подреждането Лацио. Изкачването на Юве в подреждането обаче е лоша новина за миланските грандове Милан и Интер, които се свлякоха съответно на 5-а и 6-а позиция с по 53 и 51 пункта.

Изслушването в сряда пред спортния съд в Италия в рамките на Италианския олимпийски комитет (КОНИ) продължи повече от три часа, а в крайна сметка делото беше е върнато в апелативния съд на футболната федерация в Италия и така Ювентус получи обратно отнетите 15 точки в очакването на новия процес.

По всяка вероятност делото няма да приключи преди края на настоящата кампания, така че всяко евентуално следващо наказание за "Старата госпожа" ще бъде оставено за следващия шампионат.

Припомняме ви, че освен санкциите за футболния клуб по време на първото дело няколко от членове на бившия борд на торинци също получиха забрани за участие във всякакви футболни дейности, сред които бившият клубен президент Андреа Аниели.

Няколко от тези санкции бяха потвърдени, включително тази за Аниели, както и за Фабио Паратичи, който в началото на месеца напусна поста спортен директор на Тотнъм.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Везенков най-резултатен за Олимпиакос на старта на плейофите в Гърция
Везенков най-резултатен за Олимпиакос на старта на плейофите в Гърция
Катрин Деньов блести на официалния плакат на кинофестивала в Кан
Катрин Деньов блести на официалния плакат на кинофестивала в Кан