НОВИНИ

Ювентус пречупи Лацио в Рим с две дузпи

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:05, 20.11.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
ювентус пречупи лацио рим две дузпи
Слушай новината

Леонардо Бонучи реализира две дузпи във вратата на Лацио при успеха на неговия Ювентус като гост на "бианкочелестите" в двубой от 13-ия кръг на италианската Серия "А".

По този начин футболистите на Масимилиано Алегри се изравниха с "римските орли" на 5-та позиция, като и двата тима вече имат по 21 точки.

Ситуацията за първата дузпа се разигра в 20-та минута, когато Данило Каталди препъна Алваро Мората в наказателното поле при опита си да изчисти топката. В първия момент реферът Марко ди Бело остана безмълвен, но секунди по-късно той получи знак за преразглеждане на ситуацията с ВАР.

Арбитърът дори отиде лично да прегледа видео повторението и в крайна сметка посочи бялата точка. Вратарят на Лацио Пепе Рейна усети ъгъла на изпълнението, но ударът на Леонардо Бонучи беше твърде силен, за да бъде спасен и така Юве взе преднина.

В 81-та минута стражът Рейна напусна неразчетено своята голлиния и допусна да бъде преодолян от Федерико Киеза, а в опита си да поправи тази си грешка испанският страж събори играча на гостите в наказателното поле и така "Старата госпожа" получи втора дузпа.

Бонучи отново запази хладнокръвие, пращайки Рейна в обратния ъгъл, за да фиксира крайното 2:0.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна изборният ден зад граница, първи гласуват в Нова Зеландия
Започна изборният ден зад граница, първи гласуват в Нова Зеландия
Членове на БСП искат оставката на Нинова да се гласува още във вторник
Членове на БСП искат оставката на Нинова да се гласува още във вторник