НОВИНИ

Ювентус спечели дербито с Интер и се изкачи на петото място в Серия А

bnt avatar logo
от Калоян Николов
23:39, 06.11.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
ювентус спечели дербито интер изкачи петото серия
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Отборът на Ювентус постигна победа с 2:0 при домакинството си на Интер в голямото дерби от 13-ия кръг на италианската Серия А.

„Бианконерите“ откриха резултата на „Ювентус Стейдиъм“ в 52-ата минута, когато Филип Костич се освободи от Николо Барела в половината на домакини и напредна по левия фланг, стигна до наказателното поле, откъдето центрира ниско към Адриен Рабио, който с едно докосване прати топката в далечния долен ляв ъгъл на вратаря Андре Онана.

След малко повече от час игра Данило от състава на Ювентус прати топката в мрежата зад стража Онана след центриране на голмайстора Костич от ъглов удар, но попадението бе отменено след намеса от страна на ВАР, тъй като бранителят на домакините си е послужил с ръка преди да се разпише.

„Старата госпожа“ нанесе решителният си удар в 85-ата минута. След скоростна контраатакта Анхел Ди Мария комбинира с Филип Костич по фланга, сърбинът се освободи от опеката на резервата Раул Беланова и центрира в пеналтерията на „нерадзурите“, където на втора греда Николо Фаджоли стреля, а топката рикошира в тялото на друг футболист, появил се от резервната скамейка Робин Госенс и се оплете в мрежата зад стража Онана.

В класирането Ювентус събра актив от 25 точки и се изкачи на петото място, задминавайки само по голова разлика тима на Рома, който е шести.

Интер заема седмата позиция с 24 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно облачно време през новата седмица
Предимно облачно време през новата седмица
В Мексико започна миграцията на пеперудите монарх
В Мексико започна миграцията на пеперудите монарх