НОВИНИ

Ювентус взе минимално дербито с Интер след спорен гол и се доближи до топ 4

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:50, 19.03.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
ювентус взе минимално дербито интер спорен гол доближи топ
Слушай новината

Отборът на Ювентус постигна минимална победа с 1:0 като гост в "Дерби ди Италия" срещу Интер и се доближи само на седем точки от място в зона Шампионска лига.

"Бианконерите" вече имат 41 точки и запазват шансовете си за място в топ 4, въпреки че по-рано през кампанията от актива им бяха отнети 15 пункта.

В същото време второто поредно поражение на "нерадзурите" ги оставя на третата позиция с 50 точки, на две зад втория Лацио и на две пред четвъртия Милан.

Футболистите на Симоне Индзаги започнаха по-мотивирано срещата и в началните минути Никола Барела стреля на два пъти, но и двата случая вратарят Войчех Шчесни бе на правилното място, за да избие.

Така се стигна до 22-та минута, когато Филип Костич отбеляза с мощен диагонален удар по тревата, давайки аванс на Ювентус. Голът на "Старата госпожа" обаче бе обстойно прегледан, тъй като останаха сериозни съмнения за игра с ръка на Адриен Рабио в хода на атаката.

В крайна сметка повторенията не убедиха, че всичко в действията на французина е редовно, но въпреки това попадението на Юве бе зачетено, а както се оказа то донесе и трите точки за момчетата на Масимилиано Алгери.

До края на първата част и през цялото второ полувреме тимът на Интер всячески се опита да стигне поне до равенството, но усилията на "нерадзурите" така и не се увенчаха с успех.

След последния съдийски сигнал пък страстите на терена се нажежиха, като червени картони си изкараха Данило Д'Амброзио от тима на домакините и Леандро Паредес от състава на Ювентус.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барселона измъкна победата в "Ел Класико" в края и направи решителна стъпка към титлата
Барселона измъкна победата в "Ел Класико" в края и направи решителна стъпка към титлата
Задържаха още 155 нелегални мигранти в Дувър
Задържаха още 155 нелегални мигранти в Дувър