НОВИНИ

За какво гласуват хората в наводнените села в Карловско

bnt avatar logo
от БНТ
15:02, 29.10.2023
Чете се за: 02:42 мин.
Пловдив
Слушай новината

Започна възстановяването на разрушената инфраструктура в наводнените карловски села Богдан и Каравелово. Година и два месеца след водното бедствие обаче все още има хора, които не са върнали по домовете си.

В Каравелово половината от наводнените улици са асфалтирани, детската градина е изцяло ремонтирана и се посещава от 12 деца.

Започнал е ремонт и на отнесения мост над "Татлъ дере". Все още има хора, които не са върнали по домовете си и живеят на квартира. Очакванията на пострадалите от новата местна власт са за по-добро развитие на населеното място.

"Само доварите сме направили, всичко къртим вътре, тепърва предстои мазане. Синът ми помага, дъщерята ми също, но и тя е наводнена", заяви Пена Серкьова - пострадала от Каравелово.

"Който живее на асфалтирана улица е доволен, при нас камънаци, кал, тези улици. Нека мостът да направят, защото нямаме връзка с центъра", каза Антон Георгиев.

"Очакваме по-светъл живот, за всички ни на селото ни. Трябва да се възстанови както трябва", коментира Гена Монова, друга пострадала от Каравелово.

Частично възстановяване на инфраструктурата започна и в другото най-тежко пострадало село - Богдан. Вече се полагат пътни ивици, започва и трайно укрепване на коритото на реката.

"Очакваме да се стегнат малко и да направят 14-та улица, която е много зле, че си изпоразбихме коли и всичко. Плюс това всеки трябва да си даде вота, който си изберем после може да му търсим отговорност" заяви пострадалият от Богдан, Николай Арменов.

"Очаквам стабилност, опита да е на първо място и просперитет за Общината. От началото на пролетта започна изграждане на пътя Московец -Богдан, от месец стартира изграждане на нови мостове и селското дере", уточни жител на Багдан, Стилияна Колева.

Избирателната активност в двете населени места е по-висока в сравнение с предходните избори през 2019 г.

Автор: Станислава Христозова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата проверява сигнал за пребит кандидат за общински съветник в Симитли
Прокуратурата проверява сигнал за пребит кандидат за общински съветник в Симитли
Слаломът за мъже в Зьолден беше прекратен заради силен вятър
Слаломът за мъже в Зьолден беше прекратен заради силен вятър