НОВИНИ

Задържаха 38-годишен мъж за убийство в Разградско

постоянен арест мъжа прострелял жена ловеч нова година
bnt avatar logo
от БНТ
15:20, 06.02.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

38-годишният И.А. е задържан до 72 часа с постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Разград, след като е бил привлечен като обвиняем за умишлено убийство по чл. 115 от НК.

Досъдебното производство по случая е образувано, след като около 23.00 часа снощи, обвиняемият стрелял с пневматична пушка, улучил 48-годишен мъж и причинил неговата смърт.

Пострадалият отишъл в дома на И.А. заедно с непълнолетен свой приятел, за да разговаря със сестра му, която също живеела там. След като пристигнали на място и влезли в двора на къщата, двамата мъже били посрещнати от 38-годишния обвиняем, който държал пушка и започнал да им отправя заплахи.

Последвали няколко изстрела, като един от тях попада в шията на 48-годишната жертва. Мъжът успял да избяга, но след около 50 метра пада на земята в безпомощно състояние. До пристигането на екипа от спешни медици той умира.

Окръжна прокуратура - Разград ще внесе искане в Разградския окръжен съд за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 38-годишния мъж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата обмисля да плаща за ремонта и на общинските пътища
Държавата обмисля да плаща за ремонта и на общинските пътища
Певица заяви, че Мерилин Менсън имал стая за изнасилване
Певица заяви, че Мерилин Менсън имал стая за изнасилване