НОВИНИ

Задържаха мъж край Карлово, транспортирал 31 мигранти

полицията карлово задържа мигранти
bnt avatar logo
от БНТ
14:07, 30.05.2022 (обновена)
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

29-годишен шофьор на микробус, превозвал 31 нелегални мигранти, бе задържан в полицията в Карлово. Всички са мъже на възраст между 20 и 25 години.

Патрулиращ полицейски екип на Подбалканския път направил опит да спре микробус с русенска регистрация, но шофьорът не изпълнил разпореждането. След кратко преследване, униформените спрели микробуса на входа на Карлово.

Било установено, че в багажния отсек пътуват 31 чужди граждани без документи за самоличност. Осем от тях са били откарани в болница за оказване на спешна медицинска помощ, съобщиха от пресцентъра на МВР-Пловдив.

29-годишният трафикант е задържан в РУ Карлово. От Районната прокуратура посочиха, че задържаният шофьор на автомобила е бил тестван с техническо средство за алкохол и наркотици, като пробата е реагирала положително за употреба на метаамфетамин и отрицателно за употреба на алкохол. Той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Чуждите граждани ще бъдат настанени в миграционен център. Те са били качени в товарната кола край ямболско село и целта им е била да стигнат до сръбската граница.

По досъдебното производство се извършват действия по разследването под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Автор: Станислава Христозова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тибо Куртоа е играл с контузия във финала на Шампионската лига
Тибо Куртоа е играл с контузия във финала на Шампионската лига
8 робота ще чистят стените на язовирите
8 робота ще чистят стените на язовирите