НОВИНИ

Задържаха мъж от Добрич заради насилие над съпругата му, заплашил да я убие

задържаха мъж добрич заради насилие съпругата заплашил убие
bnt avatar logo
от БНТ
16:37, 13.10.2023
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност и задържа за срок до 72 часа 42-годишен мъж, причинил средна телесна повреда на съпругата си, с която бил във фактическа раздяла, при условията на домашно насилие и опасен рецидив, и освен това заканил се да я убие. Деянието е извършено в следобедните часове на 12 октомври, на обществено място, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

Жената се намирала в игрална зала в град Добрич, когато при нея дошъл обвиняемият. Той не желаел да бъдат разделени и опитал да убеди съпругата си да се върне при него. Пострадалата отказала. Последвала закана за убийство от страна на 42-годишния мъж.

Минути по-късно той извадил макетен нож, нападнал жена си и я намушкал в ръката, след това успял да ѝ нанесе порезни рани в областта на лицето и шията. Потърпевшата успяла да избяга от нападателя си. Била отведена в болнично заведение, където е установена средна телесна повреда, направени ѝ били девет шева на лицето и три на врата. Няма опасност за живота ѝ, се посочва още в съобщението.

Малко след извършеното от него, обвиняемият сам тръгнал към полицейско управление, за да се предаде. Задържан е и са му повдигнати обвинения за две престъпления.

Говорителят на Районна прокуратура Добрич Даниел Илиев каза за БТА, че мъжът е добре известен на органите на реда и е осъждан многократно, включително за закана за убийство, средна телесна повреда по хулигански подбуди, за леки телесни повреди, за притежание на огнестрелно оръжие, умишлен палеж, унищожаване и повреждане на чужда собственост, за шофиране под въздействието на наркотични вещества и други.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. Наблюдаващият случая прокурор ще настоява пред съда за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лицата на руската съпротива, съдбата им в затвори и колонии показва изложба
Лицата на руската съпротива, съдбата им в затвори и колонии показва изложба
Катастрофа затвори пътя София - Варна край Идилевски кариери
Катастрофа затвори пътя София - Варна край Идилевски кариери