НОВИНИ

Задържаха шофьор, който се врязал в стадо овце и избягал

задържаха шофьор врязал стадо овце избягал
Снимка: Архив
bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 27.09.2023
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

Полицаи от Раковски издириха и задържаха водач, умишлено блъснал с автомобила си стадо овце. За инцидента, станал преди дни край село Върбен, сигнализирала стопанката на животните.

Пред разследващите жената разказала, че непознат мъж се е врязал с колата си с висока скорост в стадото, което вървяло по пътя, след което избягал. При удара на място са загинали три овце, а няколко други били ранени.

За изясняване на всички факти и обстоятелства около сигнала е сформирана оперативна група, а при огледа на метри от местопроизшествието е открит автомобилът, блъснат в дърво и изоставен. В хода на активните действия е разкрита самоличността на извършителя - 52-годишен жител на Раковски с криминалистични регистрации, една от които за управление на МПС под въздействие на алкохол над 1,2 промила.

Местонахождението на мъжа е установено и той е арестуван, след като три дни се е укривал от служителите на реда. Срещу него е образувано досъдебно производство за проявена жестокост към гръбначни животни. Допълнително му е съставен акт по Закона за движение по пътищата за напускане на предизвиканото пътно произшествие.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разходът за пенсии надхвърля 19 млрд. лева, сочи информация на НОИ
Разходът за пенсии надхвърля 19 млрд. лева, сочи информация на НОИ
Даваме ракети С-300 и патрони на Украйна, решиха депутатите
Даваме ракети С-300 и патрони на Украйна, решиха депутатите