НОВИНИ

Задържаха телефонни измамници, действали в Сливен и Казанлък

задържаха телефонни измамници действали сливен казанлък
bnt avatar logo
от БНТ
13:37, 05.08.2020
Чете се за: 00:44 мин.
Криминално

Операция за пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами, извършени на територията на област – Стара Загора и страната, е реализирана на 03.08.2020 г. Действията са осъществени от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР – Стара Загора и В.Търново, колегите им от РУ-Казанлък, с прякото участие на сектор "Измами" в ГДНП, под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от МВР.

В хода на операцията, към 21:30 ч., в стая на хотел в гр. Велико Търново са задържани двама мъже - на 29 и 54 години, от София. При извършените на място процесуално-следствени действия са намерени и са иззети 4 мобилни телефона, парична сума от 6800 лв. и голямо количество златни накити.

Според първоначалните данни парите и златните накити са получени при извършена същия ден телефонна измама в Сливен. Двамата мъже са съпричастни и към идентична престъпна схема, осъществена на 06.07.2020 г. в гр. Казанлък, за която в полицията е образувано и се води досъдебно производство, както и към други телефонни измами на територията на страната. Мъжете са изпълнявали ролята на куриери, получавали са и са транспортирали инкриминирани парични суми и накити до Република Румъния.

След първоначалното им задържане за срок до 24 часа, с постановление на РП – Казанлък на 54-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа, а на 9-годишния мъж - мярка за неотклонение „парична гаранция“. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава под надзора на прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Велков ще играе в Трета Бундеслига
Стефан Велков ще играе в Трета Бундеслига
БФС разпореди: Първенството се прекратява при 50 случая на COVID-19 в efbet Лига
БФС разпореди: Първенството се прекратява при 50 случая на COVID-19 в efbet Лига