НОВИНИ

Задържаха в София 17-годишен с 39 топчета кокаин

Криминалисти от СДВР разкриха и две оранжерии и нарколаборатория

задържаха софия годишен топчета кокаин
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
13:38, 27.09.2024
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

17-годишен младеж от София е задържан с 39 топчета кокаин, съобщават от МВР. Младежът е задържан за срок до 24 часа.

Арестът е станал на паркинг в столичния квартал "Модерно предградие". От полицията уточняват, че това не е първата криминална проява на тийнейджъра. Той вече е бил задържан в средата на юли в София с 13 дози кокаин и 35 дози фентанил.

По случая е образувано досъдебно производство.

Криминалисти от сектор "Наркотици" в СДВР са предприели оперативни действия във връзка с информация за човек, занимаващ с отглеждане на марихуана. В хода на продължилото около месец разследване те първо установили точния адрес на една от домашните оранжерии – апартамент в кв. "Манастирски ливади".

Впоследствие разкрили и втората, намираща се в терен на държавна институция между селата Казичене и Лозен. Професионалните действия довели до разкриването и на трети адрес, където бил отглеждан канабис – апартамент в непосредствена близост до първото жилище в кв. "Манастирски ливади".

Снощи криминалистите предприели действия по задържане на заподозрения и към 19.00 ч. 32-годишният бил арестуван в полевата оранжерия. На място били установени 25 растения канабис с височина около 1,5 м, със съцветия. Последвали процесуално-следствени действия и в двата апартамента, при които на терасата на първия били открити саксии със засадени над 20 наркотични растения, както и кутия с около половин килограм суха листна маса - марихуана. Във второто жилище криминалистите се натъкнали на нарколаборатория с 45 растения със съцветия, високи над 1,5 м. Тя заемала холното помещение и била оборудвана с четири топлинни панела и голям брой тънки тръбни лед осветители.

Иззети били и други доказателства във връзка с престъпната дейност на задържания (амфетамин и пари). С полицейска заповед 32-годишният остава в ареста за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БК Академик Пд се подсили с американец
БК Академик Пд се подсили с американец
"Избери важното" – БНТ гарантира обективност по време на предизборната кампания за вота
"Избери важното" – БНТ гарантира обективност по време на предизборната кампания за вота