Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Задържаха за 72 часа мъж, нападнал и ударил лекар в спешното на Окръжна болница

от БНТ
12:35, 21.04.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Общество
задържаха часа мъж нападнал ударил лекар спешното окръжна болница
Снимка: БГНЕС/Архив

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа лице, за пореден случай на нанасяне на телесна повреда спрямо лекар.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че на 18.04.2020 г., около 22.30 часа, в гр. София, ж.к. "Младост -1“, в сградата на УМБАЛ "Св. Анна“, в Спешно приемно отделение, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лявото слепоочие, е причинена телесна повреда на Л.П., в качеството му на медицински специалист – лекар – ординатор в УМБАЛ "Св. Анна“, престъпление по чл. 131, ал. 2, т.4 вр. чл. 130, ал. 2 НК.

И за това, че са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място са отправени нецензурни реплики срещу лекарите, както и обидите: "Нещастници! Малоумници!“, след което извършителят хванал доктор Л.П. за ръкава на престилката, издърпал го силно и я скъсал, след което нанесъл удар с ръка в областта на главата на доктор Л.П., престъпление по чл.325 ал.1. от НК.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаните по-горе деяния е Калоян Д. на 25 години, криминално проявен и осъждан.

На 19.04.2020г. е изготвено постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършените от него престъпления.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя и поради факта, че той е многократно осъждан (за грабеж и разпространение на наркотици), а също и поради обстоятелството, че деянието е извършено спрямо медик, в условията на извънредно положение и пандемия, свързана със смъртни случаи, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Спекулации около здравословното състояние на лидера на Северна Корея
Спекулации около здравословното състояние на лидера на Северна Корея
24-ма заразени с COVID-19 в шивашко предприятие в Плевен, то спря работа
24-ма заразени с COVID-19 в шивашко предприятие в Плевен, то спря работа