НОВИНИ

Задържаха за 72 часа мъж, нападнал и ударил лекар в спешното на Окръжна болница

задържаха часа мъж нападнал ударил лекар спешното окръжна болница
Снимка: БГНЕС/Архив
bnt avatar logo
от БНТ
12:35, 21.04.2020
Чете се за: 00:55 мин.
Общество

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа лице, за пореден случай на нанасяне на телесна повреда спрямо лекар.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за това, че на 18.04.2020 г., около 22.30 часа, в гр. София, ж.к. "Младост -1“, в сградата на УМБАЛ "Св. Анна“, в Спешно приемно отделение, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на лявото слепоочие, е причинена телесна повреда на Л.П., в качеството му на медицински специалист – лекар – ординатор в УМБАЛ "Св. Анна“, престъпление по чл. 131, ал. 2, т.4 вр. чл. 130, ал. 2 НК.

И за това, че са извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място са отправени нецензурни реплики срещу лекарите, както и обидите: "Нещастници! Малоумници!“, след което извършителят хванал доктор Л.П. за ръкава на престилката, издърпал го силно и я скъсал, след което нанесъл удар с ръка в областта на главата на доктор Л.П., престъпление по чл.325 ал.1. от НК.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършител на описаните по-горе деяния е Калоян Д. на 25 години, криминално проявен и осъждан.

На 19.04.2020г. е изготвено постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършените от него престъпления.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя и поради факта, че той е многократно осъждан (за грабеж и разпространение на наркотици), а също и поради обстоятелството, че деянието е извършено спрямо медик, в условията на извънредно положение и пандемия, свързана със смъртни случаи, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, след изтичането на които ще бъде изготвено и внесено искане до СРС за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спекулации около здравословното състояние на лидера на Северна Корея
Спекулации около здравословното състояние на лидера на Северна Корея
24-ма заразени с COVID-19 в шивашко предприятие в Плевен, то спря работа
24-ма заразени с COVID-19 в шивашко предприятие в Плевен, то спря работа