НОВИНИ

Загорчич: Отиваме за победа в Албания

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:19, 26.08.2020
Чете се за: 01:20 мин.
Футбол
загорчич отиваме победа албания

Това заяви старши-треньора на "белите" на летище София при заминаването на отбора за мача с ФК Тирана от квалификациите на Лига Европа.

"След мача с Локомотив Пловдив имахме настроение в тренировките. Надяваме се да идем в Албания и да спечелим мача. Всеки един мач е важен за мен. Не ги разделям. Ще бъде хубаво да се класираме в следващия кръг. Това е нашата цел и се надявам да успеем. Всеки един отбор е преодолим. Няма да бъде лесен мач. Отиваме там и ще търсим победата. Със сигурност ще бъдем концентрирани и мотивирани."

Бившият футболист обяви, че отборът изпитва проблеми с контузени футболисти, поради което групата е съставена от 20 футболисти.

"Имаме проблеми с контузени футболисти. Общо 20 души са футболистите. Няма да разчитаме на Тасевски и Кирилов. Стоев ще пътува с нас, но изпитва болка в крака", разкри Загорчич.

"Младите трябва да бъдат спокойни. За мен този формат е един по-лесен път за по-слабите отбори да се класират по-напред", допълни още той.", допълни бившия централен защитник, който има записани 23 мача за Националния отбор на България.

Преди заминаването говори още и Янис Карабельов. Капитанът на "белите" обяви, че очаква труден мач, но допълни, че отборът си е заслужил участие в евротурнирите и се надява срещата утре да бъде с щастлив край.

Очаква ни труден мач. Ново предизвикателство, международен мач и се надявам да завъши с хубав край. Заслужихме си този мач, с цялостното представяне през миналия сезон. Това е бонус и награда на нас. За момента съм футболист на Славия. За повече информация попитайте президента на клуба. Не мисля, че лошият старт ще ни повлияе по някакъв начин. Играхме срещу много стойностни отбори в първенството. Не успяхме да реализираме своите шансове и това доведе до загубите. Не спечелихме точките, които искахме. Няма поводи за притеснение и колебание. Мачът с Кукеси е съвсем различен“.

24-годишният футболист говори и за важните мачове, които предстоят пред младежкия Национален отбор по футбол идните месеци. "Мачът със Сърбия беше много крив мач, с много единоборства. Неприятен отбор са. Мисля, че най-важното в този мач е да бъдем търпеливи. Един мач и головете тежат много".

Накрая той обяви, че трансферът му е пропаднал и към този момент остава футболист на Славия. "Нещата с трансфера не се получиха. За момента съм в Славия и ще видим. Колективът и отборната игра могат да ни помогнат да спечелим. Много сме задружни"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МС дава близо 2 млн. лв. за добива на варовици от находище „Козя поляна“
МС дава близо 2 млн. лв. за добива на варовици от находище „Козя поляна“
Колев: Нито една стотинка не е похарчена злонамерено
Колев: Нито една стотинка не е похарчена злонамерено