НОВИНИ

Захариева благодари на посланиците от ЕС за отличното сътрудничество през изминалите 4 години

захариева благодари посланиците отличното сътрудничество изминалите години
bnt avatar logo
от БНТ
16:52, 26.04.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие посланиците на държавите членки на ЕС, за да направят заедно преглед на постигнатото в съвместната им работа през последните 4 години и да им благодари за ползотворното сътрудничество.

"За мен и моя екип бе чест да работим с вас. Винаги сме обсъждали всички въпроси като едно семейство“, заяви министър Захариева.

Тя припомни ключовите събития от календара на МВнР, при които България показа, че е предвидим и стабилен партньор - Българското председателство на Съвета на ЕС, председателството на Берлинския процес, инициативата "Три морета“.

Външният ни министър отчете връщането на темата за европейската интеграция на Западните Балкани високо в дневния ред на ЕС като едно от най-големите постижения на страната ни и факт за това е, че този въпрос остана сред приоритетите на Съюза и до днес. Захариева отчете като един от най-големите успехи на страната ни приемането ни във валутно-курсовия механизъм ERM II и в банковия съюз.

Министър Захариева благодари чрез посланиците на държавите членки, които съдействаха за разкриването на безпрецедентно голям брой секции за парламентарните избори. Тя припомни и доброто сътрудничество в ЕС и по време на първата вълна от COVID-19, когато бе критично важно бързо да се отворят сухопътните граници за завръщащите се граждани.

На срещата бяха обсъдени редица въпроси от европейския дневен ред.

Посланиците на държавите членки на ЕС благодариха на министъра за отличната съвместна работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП: От "Има такъв народ" хвърлят държавата в хаос и осигуряват връщането на ГЕРБ
БСП: От "Има такъв народ" хвърлят държавата в хаос и осигуряват връщането на ГЕРБ
Обвиняемият за убийството в Манастирище е с мярка "задържане под стража"
Обвиняемият за убийството в Манастирище е с мярка "задържане под стража"